İnegöl AVM’de Mangala Turnuvası yapıldı

İnegöl AVM ve NT Kitapevi işbirliği ile düzenlenen “Mangala Turnuvası” oyuna ilgi duyan öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yayınlama: 17.12.2014
781
A+
A-

Geçmişin derinliklerinden gelen; yüzyıllardır oynanan Orta Asya Türk toplulukları Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala, İnegöl AVM ve NT Kitapevi organizasyonu ile gerçekleşen turnuva ile İnegöllü öğrenciler ile buluştu.

 

Orta Asya Türk toplulukları zekâ ve strateji oyunu olarak tescillenen Mangala Oyunu’nun genç kuşaklara tanıtılmasını ve okullarda yaygınlaştırılmasını sağlamak amacı ile düzenlenen ve 14 Aralık Pazar günü İnegöl AVM’de gerçekleşen turnuvaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi.








 

 “Mangala” oyununun yeni nesillere aktarılmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyan İnegöl AVM, “Gençlerin bilgisayar oyunları yerine bu tarz zekâ ve strateji oyunlarını öğrenmelerinin hem kişisel hem de sosyal gelişimleri için önemli olduğunu vurgulayıp bu tarz organizasyonlara seve seve ev sahipliği yapıyor.

 

Çekişmeli geçen turnuvada birinci gelen öğrenciye tablet, ikinci gelen öğrenciye mp4 ve üçüncü gelen öğrenciye mp3 verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.