İnegöl, Soma için seferber oldu

Soma’daki Maden Ocağında meydana gelen yangın sebebiyle 205 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından İnegöl Belediyesine ait 1 cenaze aracı ve iki personel, İHH İNİYAK İnegöl Yardım Arama Kurtarma Ekibinden 6 Kişi’nin Soma’da yardım çalışmalarına başladı. Ayrıca İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen programlar ise iptal edildi.

Yayınlama: 15.05.2014
972
A+
A-

Soma’daki Maden Ocağında meydana gelen yangın nedeniyle İnegöl’den Soma’ya yardım ekipleri gönderildi. İnegöl Belediyesinin düzenlediği programlar ise iptal edildi.

 

BÜTÜN İMKÂNLAR SEFERBER EDİLMİŞ








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, Devletin imkânlarını seferber ettiğini ifade ederek, “Soma’daki Maden Ocağında meydana gelen yangın sebebiyle 205 madencinin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Son yıllarda karşılaştığımız en büyük acılardan birini yaşıyoruz. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm yakınlarına sabır diliyorum. Belediyemize ait 1 cenaze aracı ve 2 personelimiz Soma’da oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezine dün gece ulaşarak kayıtlarını yaptırdı. Ayrıca arama kurtarma çalışmalarına katılmak için ilçemizden İHH İNİYAK İnegöl Yardım Arama Kurtarma Ekibinden 6 Kişi’nin Soma’da olduğunu biliyoruz. Yaşanan bu acı olay sonrası devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek olay yerine acil müdahale etmiş ve şu an itibari ile de çalışmalar büyük bir hassasiyet ve titizlikle devam etmektedir. Ülke genelinde milli yas ilan edildi. Bizlerde İnegöl Belediyesi olarak önceden planlanmış Kültür, sanat ve spor organizasyonlarımızı iptal etmiş bulunuyoruz” dedi.

 

İPTAL EDİLEN PROGRAMLAR

Belediyenin düzenlemiş olduğu programların, yaşanan üzücü olayla birlikte iptal edildiğini ifade eden Aktaş, “14 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek olan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Gençlik Korolarımızın icra edeceği konser,  15 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Özel Çocuklar Sportif Etkinliğimiz, 16 Mayıs Cuma Günü yapacağımız Karagöz Gölge Oyunu, 21 Mayıs Çarşamba Günü İlçe Tarım, Ziraat Odası, İnegöl Süt Üreticileri Birliği İşbirliği ile Organize edeceğimiz Dünya Süt Günü Etkinliğimiz yaşanan bu üzücü hadisenin ardından iptal edilmiştir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.