İNSİAD’ın bayan üyeleri yemekte bir araya geldi

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyesi iş kadınları, 8 Mart dünya kadınlar günü nedeni ile İnegöl Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesinde verilen öğle yemeğinde buluştu.

Yayınlama: 15.03.2014
1.738
A+
A-

İNSİAD Genel Sekreteri Ramazan Doğan, dünya kadınlar günü nedeniyle kadın üyelere yönelik bir program düzenlediklerini söyledi.

 

KADIN İŞVEREN SAYISINDA HIZLI BİR ARTIŞ YAŞANIYOR








Kadınların iş dünyasındaki etkinliğini artırmaya dönük faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu: Türkiye’de devletin verdiği teşvikler ve anayasada kadınlara pozitif ayrıcalık ilkesinin yerleşmesiyle birlikte kadın işveren sayısında hızlı bir artış yaşanıyor. İş dünyasında kadının rolü giderek artıyor. Bunun yanında sorumluluğu da artıyor. İş kadınları evininin tertip düzeninin yanında aile saadetini tesis etme görevine ilave olarak işyerinde de patron olmanın sorumluluğunu da başarıyla yerine getirmek için çaba sarf ediyor. Bu durumda kadınların önem ve değeri de artıyor. Başta İNSİAD üyesi iş kadınlarımız olmak üzere tüm bayanların dünya kadınlar gününü kutluyorum.

 

UZUNOĞLU KADININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Programa ev sahipliği yapan İnegöl Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise konuşmasında eğitimde kadının önemine vurgu yaptı. İnegöl’de işadamlarının gayretleriyle açılan devlet okullarının yanında özel okullarında önemli bir fonksiyonu icra ettiğini kaydeden Uzunoğlu, İnegöl Özel Nilüfer Hacı Kemal Liselerinin eğitimin önemine inanan işadamlarının girişimleri neticesinde kısa sürede inşa edilerek faaliyete geçtiğini anlattı. Özel Nilüfer Liselerinin eğitimde Bursa’nın önemli bir markası olduğuna işaret eden Uzunoğlu, “Özel Nilüfer Liseleri Bursa’nın eğitim alanındaki değerli markasıdır. Sınavlardaki başarılarının yanı sıra bilim olimpiyatlarındaki dereceleri ile de daima Bursa’nın göğsünü kabartmıştır. Bu kaliteli eğitim sistemi İnegöl’e taşınarak halkın hizmetine sunulmuştur” dedi.

Uzunoğlu, medeniyetlerin inşasında eğitimli kadınların önemli rol oynadığını da aktardı. “Annelik gibi kutsal bir görevi icra eden kadınların eğitimli olması sağlıklı toplumların inşası için önem taşımaktadır” diyen Muzaffer Uzunoğlu, “Bayan öğretmelerimizin eğitim dünyasındaki etkinliğinin her geçen gün artması bizleri mutlu etmektedir. Okulumuzda görev yapan bayan öğretmenlerimizle bize emanet edilen çocuklarımızın eğitimi için uğraş veriyoruz. Bu vesile ile yemeğe katılan İNSİAD üyesi iş kadınları ve bayan öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm bayanların dünya kadınlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Yemeğin ardından İNSİAD üyesi iş kadınları ile İnegöl Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi bayan öğretmenlerine günün anısına hediyeler takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.