İsrail`den Gazze`ye hava saldırısı

İsrail savaş uçaklarının, Gazze`deki İslami Cihad Harketi`nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri`ne ait iki eğitim kampına hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yayınlama: 13.03.2014
1.333
A+
A-
İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Gazze`deki 29 noktaya saldırı düzenlediği bildirildi.
 
İsrail ordu sözcüsü Ovijaa Adraei, yaptığı açıklamada, “İsrail`i hedef alan füze saldırılarına karşılık 29 `terör noktasına` hava saldırısı düzenlendi” ifadesini kullandı. Adraei, saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.
 
Bölgede bulunan AA muhabiri Ala er-Rimavi ise saldırıların, Gazze`nin özellikle güneyindeki tarım alanlarını hedef alması nedeniyle ölen ve yaralanan olmadığını belirtti.
 
İsrail devlet radyosu, akşam saatlerinde İsrail`in Gazze sınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, ilk belirlemelere göre en az 30 füzenin atıldığını duyurmuştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi`nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlenmiş, bunun İsrail`in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak yapıldığını açıklamıştı.
 
İsrail ordusunun dün Refah kentine düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. Beyt Hanun`da bir evde meydana gelen ve saldırı olma ihtimali üzerinde durulan patlamada da 3 kişi ölmüş, biri kadın ikisi çocuk, 7 kişi yaralanmıştı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş