Kaldırımlar tamam sıra yayalarda

İnegöl Kent Konseyi tarafından kaldırım işgallerini engellemek amacı ile başlatılan proje son hızı ile devam ederken, esnaf da yavaş yavaş projenin sorumluluğunu yerine getirmeye başladı. Konu ile ilgili demeç veren İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Kaldırımlardan sonra yayaları kaldırıma çıkarmak için çalışmalarımız olacak” dedi.

Yayınlama: 22.12.2014
940
A+
A-

Kaldırım işgalleri ve ardından İnegöl’ün değerleri gecesi ile vatandaşlardan da olumlu tepkiler alan İnegöl Kent Konseyi’nde projeler bununla sınırlı değil. Kent Konseyi’nin kaldırımlarla ilgili aldığı radikal kararı İnegöl Belediye Meclisi de onaylamış ve kaldırımların için verilen 40 cm’lik alan ise tamamen kaldırılmıştı.

 

Kaldırım İşgalleri projesi ile yayaların kaldırımlarda daha rahat yürümelerini sağlayacak projeye imza atan Kent Konseyi, projenin bir sonraki ayağında ise yol ortasında yürümeye alışkın olan vatandaşların kaldırımda yürümeleri için broşürler hazırlanacağı ve bunların vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi.






 

KENT KONSEYİ’NDE PROJELER BİTMEZ

Üretilen projelerin İnegöl için önemli olduğunu vurgulayan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, kaldırım işgalleri hakkında gündeme gelmeyen radikal kararların alındığını belirterek, “Yaptığımız çalışmalar İnegöl için önemli çalışmalardır. Henüz hayata geçirmediğimiz birçok proje var. Bu projeleri de yavaş yavaş gündeme getireceğiz. Kent Konseyi’nde projeler bitmez” ifadelerini kullandı.

 

HERKEZ MUTLU OLDU

16 Aralık’ta düzenlenen İnegöl’ün Değerleri gecesine katılan ünlülerin mutlu olduğu ve katılımcıların ise yine aynı şekilde güzel geçirdikleri bir gece olduğunu belirten Haydar Cerrah, “Bu gece İnegöl’de ilk defa gerçekleştirildi. Daha önce herhangi bir şekilde düzenlenememiş bir gece oldu. Hem davetimize icabet eden değerlerimiz hem de gecemizde onları yanlız bırakmayan vatandaşlarımı da mutlu oldular” dedi.

 

BU PROGRAMI ÖNÜMÜZDEKİ SENELERDE DE DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

İnegöl’ün Değerleri gecesinin önümüzdeki senelerde de düzenlenebileceğini ifade eden Cerrah, konuşmalarına şu ifadelerle devam etti: İnegöl’de bu programın ilkini gerçekleştirdik.  Bu programı önümüzdeki senelerde de düzenlemeyi düşünüyoruz. Sadece bunu isteyen bizler değiliz. Geceye davet edilen bütün değerlerimiz de bu kanıda.

 

YAYALAR KALDIRIMA

Kaldırım işgalleri ile ilgili yapılan çalışmaların devam edeceğini ve projenin diğer bir aşamasında yayaların da kaldırımdan yürümeleri için çalışmaların yapılacağını ifade eden İnegöl Knet Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Bildiğiniz üzere İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi olarak bir karar aldık. Kaldırım işgallerini tamamen bitirmek için çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımızın devamı da gelecek. Çalışmalarımız diğer kısmında ise, kaldırım işgallerinden dolayı yol ortasında yürüme alışkanlığı olan vatandaşlarımızı kaldırımdan yürümeleri için teşvik edeceğiz. Bu konuda da broşürler bastıracağız ve bunları vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

 

AİLE İÇİ PROBLEMLER İÇİN SEMİNER

Önümüzdeki Cumartesi günü aile içi problemler, boşnama sebep ve sonuçlar, çocuk eğitimi gibi konularda seminer verileceğini belirten İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Önümüzdeki Cumartesi günü yine bir çalışmamız olacak. Kent Müzesi Seminer Salonu’nda Psikolog Yazar Doc. Dr. Mücahit Gültekin, aile içi problemler, boşnamanın sebepleri ve sonuçlar, çocuk eğitimi gibi konularda seminer verecek. Seminer halka açık olacak. İnegöl Kent Konseyi Bayanlar Meclisi’nin de bu seminerde etkinlikleri olacak. Vatandaşlarımızı da bu seminere bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’ÜN DEĞERLERİNDEN OKULLARA SEMİNER

İnegöl’ün Değerleri gecesine katılan Yazar Nuri Şekerler ve Marka Filozofu Muharrem Dere’nin İnegöl’deki bazı okullarda seminer vereceğini belirten Cerrah, ” Gecemize katılan Nuri Şekerler ve Muharrem Dere, gelen yoğun talep üzerine, İnegöl’ümüzde bazı okullarda seminer verecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş