Kanunsuzca mühürler söküldü

Valilik kararı ile mühürlenen İnegöl’deki pansiyonlar, iddiaya göre Zabıta Müdürlüğü’nün haberi olmadan mühürlerini açtı. Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Konak Erkek Öğrenci Yurt Müdürü İlhan Korkmaz, Zabıta Müdürlüğü’nün haberi olmadan mühürlerin kırdığını söyleyerek, “Kanun dışı bir şekilde mühürleri söktüler” dedi.

Yayınlama: 18.08.2014
976
A+
A-

Yurtlar ve pansiyonlar arasındaki gerginlik devam ediyor. Konak Erkek Öğrenci Yurdu İşletmecisi İlhan Korkmaz, Marmara Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Cemil Kahveci ve Uludağ Kız Öğrenci Yurdu işletmecisi Yüksel Öztürk, birlikte düzenledikleri basın açıklamasında, pansiyonların kanunsuzluk yaptıklarını söylediler.

 

ÖĞRENCİLERİ KULLANDILAR






Düzenlenen basın toplantısında diğer öğrenci yurdu işletmecilerinin adına da konuşan Konak Erkek Öğrenci Yurdu İletmecisi İlhan Korkmaz, “Biz resmi anlamda İnegöl’de öğrenci yurdu olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 13-14 senelik hizmetlerimiz devam ediyor. Burada Sadece bizi ilgilendiren değil, toplumu ilgilendiren genelde çok ciddi sıkıntıların çıkacağı konular vardı. Bunlarla alakalı biz yetkili mercilere şikâyetlerde bulunduk. Bir kurumda eğer öğrenci kalıyor ise o kurum Milli Eğitim’e bağlı olup, Milli Eğitim müfettişleri tarafından denetlenir. Bu aşamada İnegöl’de faaliyet gösteren pansiyonlar, daha doğrusu pansiyon gibi görünen ama gereklerini yerine getirmeyen yerler vardı. Bunlarla alakalı biz resmi öğrenci yurtları olarak şikâyette bulunduk. Bunlar İlçe Milli eğitim Müfettişleri ve Valilik müfettişleri tarafından incelendiler. Bunların resmi bir şekilde olmadıkları, öğrenci yurdu gibi işletildikleri tespit edildi ve Valilik müfettişleri tarafından bunlara kapatma yazısı çıkarıldı. Bu kardeşlerimiz bu karara itiraz olarak Bölge İdari Mahkemelerine müracaat ettiler. Bölge İdari Mahkemeleri de bunların aleyhine karar verdi. Kapatılmaları gerektiği ile alakalı karar verdi. Geçen yıl final döneminde kapatılacaktı. Öğrencilerin mağdur olmaması için bu bir şekilde kapatılmadı ve yaza sarkıtıldı. Ve bildiğiniz üzere de bayramdan önceki Cuma günü de mühürlendi. İlçe Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Buralarda kalan öğrencilerin mağduriyetlerini kullandılar. Hâlbuki yurtlar yazın bomboş. Kışında müsait. Bu çocukları kullanarak gece pijamalarla çekip gazetelere çıkarttılar. Bizim kalacak yerimiz yokmuş gibi. Hâlbuki yurtlar müsait. Bu arkadaşlar ne yapmaya çalıyor anlamış değil. Yetkililerden buna son vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

MÜHÜRLERİ SÖKEREK PANSİYONLARINI YENİDEN AÇMIŞLAR

Zabıta Ekipleri’nin bilgisi dahilinde olmadan mühürlerin açıldığını söyleyen Korkmaz, “Dün edindiğimiz bir bilgiye göre, İnegöl Zabıta Müdürlüğü’ne gitmişler. Kendilerine göre bir şeyler uydurmuşlar. Bize burada kapatma ile alakalı bir şeyin olmadığını söylemişler. İnegöl Zabıtası da konu ile alakalı hiç bir şey söylemeden, bu arkadaşlar devletin vurmuş olduğu mühürleri sökerek pansiyonlarını yeniden açmışlar. Buraya giden öğrenciler, aileler vardı. Onlar bize geldiler. Oradaki arkadaşlar ailelere davayı kazandıklarını, faaliyetlerine aynen devam edeceklerini söyleyip devletin vurduğu mührü sökmüşler. Ve kanun dışı faaliyet sürdürmeye devam ediyor. Yetkililerden üniversite kayıtları başlamadan önce, bununla alakalı önlemlerini almalarını bekliyoruz. Daha sonradan buralara yine öğrenci kaydedildiğinde, yine kapatma işlemi olduğunda, oralara kayıt olan bütün çocuklarımız mağdur olacaktır. Çokta fazla bir zaman kalmadı. Bu arkadaşlar ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Hem diyorlar ki biz öğrencilere hitap etmiyoruz hem de gazeteye öğrenci kız çocuklarının fotoğrafını çıkarıyorsunuz. Ne yaptıkları belli olmayan bu yerler hakkında yetkililerin daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Pansiyon iseler pansiyon gibi hareket etsinler” şeklinde konuştu.

 

FATURA KESMEDİKLERİ İÇİN VERGİ DAİRESİ BUNLARA CEZALARINI KESTİ

Pansiyonların fatura kesmedikleri için kendilerine Vergi Dairesi tarafından ceza kesildiğini ifade eden Korkmaz, “Biz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de defalarca söyledik. Pansiyonlar, otel statüsündedir. Bu arkadaşların her bir tanesinin otellerde olduğu gibi kimler burada kalıyorsa Emniyete bildirmeleri gerekir Ama yıllardır bunu bile yapmıyorlar. Kimlerin kaldıklarına dair defter bile tutmuyorlar. Defterle alakalı Vergi Dairesi’nden kendilerinin başlarına bazı belalar geldi. Cezalar kesildi. Çünkü onlar fatura kesmediler. Bunların hepsi resmi ve ispatlı… Vergi dairesi bunlara cezalarını kesti, fatura kesmedikleri için” dedi.

 

HAKSIZ REKABET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Öğrenci yurtları olarak haksız rekabet ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Korkmaz, “Sigortalı personel olarak istenen kadar değil, istedikleri kadar personel kullandılar. Yani pansiyon deseniz pansiyon değil. Yurt deseniz yurt değil. Yani ortada bir boşluk bulmuşlar, ondan faydalanıyorlar yıllardır. Bizde öğrenci yurtları olarak, haksız rekabet ile karşı karşıyayız. Bunlarla mücadele edemiyoruz. haksız rekabetten dolayı daha fazla zarar etmek istemiyoruz. Bazı arkadaşlarımız yurtlarını kapatmaya bile çalıştı. Çünkü bunlarla mücadele edemiyorsunuz. Biz yetkililerden bu konuya daha ciddi bir şekilde ilgilenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BU YAŞANILANLAR SADECE İNEGÖL’E HAS BİR ŞEY DEĞİL

Yaşanılan pansiyon olaylarının sadece İnegöl’de olmadığını, aynı vakaların Edirne’de de yaşandığını ifade eden Korkmaz, şunları söyledi: Bu yaşanılanlar sadece İnegöl’e has bir şey değil. Ben şahsım adına Edirne’deki bir pansiyonu aradım. İsmini de verebilirim Deniz Kız ve Erkek Pansiyon. Onlardan bazı bilgiler almak istedim. Ve onlara benimde pansiyon kurmak istediğimi söyledim. Ama bana, “aman kardeşim. Bak Edirne valiliği bizi uyardı. Ya buraları kapatacaksınız ya da yurda döneceksiniz 3 ay içerisinde dedi. Buralarda öğrencilerin barınması çokta sağlıklı değil” dediler. Bana da bunları söyledikten sonra pansiyon açmamı istemedi oranın yetkilisi. Yani bu sadece İnegöl’e has bir şey değil. Yakın bir zaman içerisinde ülke genelinde uygulanacak olan bir şey.

 

DEVLETTE YERİ OLMAYAN BİR ŞEKİLDE ORALARI YENİDEN AÇTILAR

Pansiyonların kanunsuzluk yaptıklarını ifade eden Korkmaz, “Burada kanun dışı bir şekilde mühürleri söktüler. Vatandaşlara, “biz bu davayı kazandık” dediler. Devlette yeri olmayan bir şekilde oraları yeniden açtılar. Eğer ellerinde davayı kazandıklarına dair belge varsa, Zabıt Müdürlüğü tarafından, “buraları açabilirsiniz” veya biz “mühürleri açacağız” gibi bir söylemleri varsa biz onlardan özür dileyeceğiz. ama böyle bir şey yok. Bu kanunsuzluğun, bu hukuksuzluğun önünde, yetkililerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.Kayıt dönemi başlamadan bunların hallolmasını istiyoruz. Daha sonradan dönüşü zor olan şeyler çünkü” dedi.

 

ÖĞRENCİ YURDU GİBİ ÇALIŞTIKLARI İÇİN KAPATILDILAR

Konuşmalarına devam eden Korkmaz, “Birde şunu üstüne basarak söylemek istiyorum. Bu kurumlar öğrenci barındırdıkları için değil, öğrenci yurdu gibi çalıştıkları için kapatıldılar. Bakın öğrenci yurtlarında yıllık sözleşme yaparsınız. Senetler alırsınız. İkametgâh istersiniz. Savcılıktan belge istersiniz. Fotoğraf istersiniz. Ailesinin bilgilerini istersiniz. Ama herhangi bir otele veya pansiyona gittiğinizde bunların istenmesi saçma bir şeydir. Kimliğini verirsiniz, kaç gün kalmak istediğinizi söylersiniz bu gibi yerlerde. Yıllık sözleşme gibi bir şey olamaz. Bunlar yıllık senetler alıyorlar. Sözleşmeler yapıyorlar. Aynı öğrenci yurtları gibi kalıyorlar. Sıkıntı aslında burada… Emniyete kimlerin buralarda kaldıklarını bildirmiyorlar ve burada sözleşmeler yapıyorlar. Bunlar bu yüzden kapatıldılar ve kamuoyunu da yanlış bilgilendiriyorlar. Kendileri de legal bir şekilde çalışsın, Allah en çok da onlara versin. Kimsenin gözü yok” şeklinde konuştu.

 

EŞİT ŞARTLARDA YARIŞMAK GEREKİYOR

Eşit şartlarda çalışmadıkları için zarar ettiklerini ifade eden İlhan Korkmaz, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Eşit şartlarda yarışmak gerekiyor. Ben burada sözleşmeli müdür çalıştırmak zorundayım. Yönetim memuru çalıştırmak zorundayım. Hizmetli çalıştırmak zorundayım. 100’ün üzerinde nüfus varsa Müdür Yardımcısı çalıştırmak zorundayım. Bunlarda böyle bir boşluk var. İnegöl Belediyesi’nin de bu konuda bilgi noksanlığı var. Bunlarda bilgi noksanlığından faydalanmışlar. Ne pansiyon gibi çalışıyorlar ne de yurt gibi çalışıyorlar. Yetkililerden ısrarla bu konunun üzerine eğilmelerini bekliyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş