Kur’an kursu öğreticileri yemekte buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olan ve İnegöl Müftülüğü bünyesinde bulunan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, İnegöl’deki kuran kurslarında öğreticilik yapan bayan hocalar için Cumartesi günü 8 Mart dünya kadınlar günü nedeni ile Sedef Pastanesinde yemek verdi.

Yayınlama: 10.03.2014
2.081
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olan ve İnegöl Müftülü bünyesinde yer alan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun bayan kuran kursu öğreticileri, 8 Mart dünya kadınlar günü nedeni ile düzenlenen yemekte bir araya geldi.

 

SEMİNER VE PANELLER DÜZENLENECEK








Yemek sonrası açıklama yapan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü ve Kur’an Kursu öğreticisi Zehra Ustaoğlu şunları söyledi: İlçe Müftülüğü bünyesinde Kuran Kursu öğreticileri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldik. Müftlüğümüzün Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu adına bu çalışmayı yapıyoruz. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, Diyanet İşleri Başkanlığımızın oluruyla 2003 yılından bu yana yaşamın içinde. Başkanımız Betül Hanım vaizemiz, ben de koordinatör olarak bunun eğitimini aldık. Antalya’daki eğitimde kadına şiddet, çocuk eğitimi, madde bağımlılığı, internetin çocuklar üzerinde etkileri, aile eğitimi üzerine eğitimler aldık. İnşallah bilgi ve becerilerimizi belirli gün ve haftalarda bir araya gelerek konferans, seminer ve panellerle ilçe halkıyla paylaşacağız. Bu ilk toplantımız oldu.

 

DİNİ ANLAMDA REHBERLİK YAPACAĞIZ

 

Müftlüğün bünyesinde hizmet verdiklerini, ancak aslında direkt Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olduklarını belirten Ustaoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: Eğitimlerimizi de direkt Ankara’dan yönlendirilerek alıyoruz. Bütün arkadaşlarımız bu eğitimleri verebilecek düzeyde. Çoğunluğu İlahiyat mezunu… Çocuk eğitim mezunlarımız da var. Konunun uzmanlarınca Anneler günü, Dünya Kadınlar Günü, Kutlu Doğumlarda programlar yapacağız. Aile İrşat ve Rehberlik Büromuz İshakpaşa Külliyesi’nde Kuran kursumuz var. Orada rehberliğe ihtiyacı olanlara rehberlik yapacağız. Öncelikle dini anlamda rehberlik yapacağız. Dünyevi anlamda da yönlendirme yapacağız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.