KUTLU DOĞUM ÖDÜLLERİ Sahiplerini buldu

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İnegöl’de İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, törenle ödüllerini aldılar.

Yayınlama: 18.04.2016
775
A+
A-

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, okul müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYE ÖZEL HEDİYE






Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yarışmalar düzenledik. Bu yarışmaların temeli, iyilikte, güzellikte bir araya gelin, kötülükte, yanlışta asla bir araya gelmeyin, hayırda yarışın emrine uymaktı. Bu emre uyarak İlçe Müftülüğümüz olarak tüm Kur’an Kurslarımız arasında Veda Hutbesi, Esma-ül Hüsna, 40 Ayet, 40 Hadis ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmaları düzenledik. Bu yarışmalarda dereceye giren kardeşlerimizi ödüllendireceğiz. Bu yarışmalara toplam 100 kişi katıldı. Bu yarışmalara Suriye’den gelen kardeşlerimizde vardı. O kardeşlerimize Arapça tefsir hediye edeceğiz. Görme engelli Medine Mevlütoğlu kardeşimize de Diyanet tarafından hazırlatılan Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim hediye edeceğiz. Zannediyorum ki onun hayatında ki en büyük hediye de bu olacak” dedi.

 

“KUR’AN-I KERİM GÖNÜLLERİMİZE, KALPLERİMİZE ŞİFADIR”

İlçe Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası’nda birçok program düzenlediğini belirten Kaymakam Ali Akça ise, “Güzel Kur’an’ımızı dinledik, ardından manasını da dinledik. O yüzden güzel Kur’an’ımızı okuyan ve ardından anlamını bizlerle paylaşan hocalarımıza teşekkür etmiştim. Bu akşamki programda da güzel Kur’an-ı Kerim’imizin lafzını dinledik. Ama hocalarımız peşinden anlamını okumadı. Mehmet Akif Ersoy’un Kur’an-ı Kerim’le ilgili yazdığı güzel bir şiir aklıma geldi. ‘İbret olmaz bize, her gün okuruz ezberde. Yoksa bir mana aranmaz mı bu ayetlerde. Lafzı muhkem yalnız anlaşılan Kur’an’ın, çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın.’ Kur’an-ı Kerim gönüllerimize, kalplerimize şifadır. Anlamını da her okunuştan sonra hocalarımız bizlerle paylaşsın. Bundan sonra gerek Müftülüğümüz gerek okul idaremiz her Kur’an-ı Kerim’in okunuşundan sonra anlamını da bizlerle paylaşırlar” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve yarışmalara katılan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Veda Hutbesi kategorisinde birinci Mesudiye Kuran Kursu öğrencisi Melike Bozkurt, ikinci Elmas Çağlayan Kuran Kursu öğrencisi Hibe Hallak, Alanuyurt Yeni Mahalle Kuran Kursu öğrencisi Cansu Keskin, Esma-ül Hüsna kategorisinde birinci Urgancılar Cami Kuran Kursu öğrencisi Esma Doğan, ikinci Hüdai Cami Kuran Kursu öğrencisi Selda Samur üçüncü Hz. Ali Cami Kuran Kursu öğrencisi Sevda Avcu, 40 Ayet kategorisinde birinci Merkez Yatılı Kuran Kursu öğrencisi H.Yasin Koç, ikinci Kasım Efendi Kuran Kursu öğrencisi Seçil Pekman, üçüncü Cerrah Kuran Kursu öğrencisi Nevin Baştuğ, 40 Hadis kategorisinde birinci Mesudiye Kuran Kursu öğrencisi Merve Çelik, ikinci Merkez Yatılı Kuran Kursu öğrencisi A.Hüsrev Eraslan, üçüncü Hanım İlim İrfan Kuran Kursu öğrencisi Kübra Demir, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma kategorisinde erkekler dalında birinci Merkez Yatılı Kuran Kursu öğrencisi Yahya Safalı 18 yaş altı dalında birinci Hanım İlim İrfan Kuran Kursu öğrencisi Sevgi Özkan, ikinci Gülistan Kuran Kursu öğrencisi Songül Elçi, üçüncü Hilmiye Kuran Kursu öğrencisi Beyza Tokgöz, 18 yaş üstü dalında birinci Alibeyköy Kuran Kursu öğrencisi Semiha Çakır, ikinci Elmas Çağlayan Kuran Kursu öğrencisi Fatma Şerif ve üçüncü Mesudiye Kuran Kursu öğrencisi Saliha Kumaş oldu.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş