“Milletin derdine çare olacak çözümler ürettik”

Geçtiğimiz Kasım ayında temeli atılan, Akhisar Mahallesi ile yeni İnegöl’e geçiş sağlayacak bağlantı köprüsünün açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “10 yıl boyunca vaat değil, gerilim, bahane, mazeret değil; bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl’ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik” dedi.

Yayınlama: 20.03.2014
847
A+
A-

Açılışa İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HİZMET AŞKIYLA ÇIKTIĞIMIZ UZUN YÜRÜYÜŞTE 10 YILI GERİDE BIRAKTIK






Açılış konuşmasını yapan Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz Kasım ayında temelini attığımız ve Akhisar Mahallesi ile birlikte yeni İnegöl’e geçiş sağlayacak bağlantı köprümüzün açılış töreni için buradayız. Bu mutlu günümüzde bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.  Hizmet aşkıyla çıktığımız uzun yürüyüşte 10 yılı geride bıraktık. 10 yıl boyunca vaat değil, gerilim, bahane, mazeret değil; bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl’ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik. İnegöl’e değer verip de ilçemizde yaşayan vatandaşımızın her biri hizmetimizde ana ekseni oluşturdu. İnsanımızın yüzündeki gülümseme en büyük sevincimiz, gurumuz oldu. Bir taraftan geleneğin izlerini vefakârca taşıyan, öte yandan da modern bir kentin sahip olması gereken tüm alt ve üst yapılara sahip, huzurla yaşanabilir şehirler kurmak, Belediyemizin hem vizyonu hem de önceliği oldu. Projelerimizi, çalışmalarımızı, yatırımlarımızı hep bu yönde yaptık. Çünkü İnegöl, İlçelerden bir ilçe değil. Çok şükür çalışkan, müteşebbis, üreten, birbiri ile aralarındaki ilişkileri en güzel noktada tutan insanları ile her gün gelişen İnegöl’ümüz için söylenecek çok söz var” dedi.

 

AKHİSAR VE HUZUR MAHALLELERİMİZDE TAM BİR DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM YAŞANDI

Akhisar ve huzur mahallelerinin köy statüsünden çıkıp mahalle olmasıyla gelişim gösterdiğini ifade eden Başkan Aktaş, şu ifadeleri kullandı: Akhisar ve Huzur mahallelerimiz 2006 yılı itibari ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçerek ilçe merkezimize bağlandıktan sonra tam anlamıyla belediye hizmetleriyle tanışmaya başladı. Bu tarih itibarı ile de Akhisar ve Huzur Mahallelerimizde tam bir dönüşüm ve gelişim yaşandı. İnegöl Belediyesi hizmetleri bu iki mahallemize ulaşmaya başladı.  Bu iki mahallemizle birlikte, içinde 1.244 konut, okul, cami ve sağlık ocağımızın yer aldığı yeni ve modern bir şehir olan TOKİ ile birlikte “Yeni İnegöl” diye tabir ettiğimiz bu bölgede binlerce vatandaşımız hayat sürmekte. Bugün hizmete aldığımız köprü dâhil, bütün bu yaptığımız çalışmalar, hizmetler, burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve İnegöl ile bütünleşmesini sağlamaya yöneliktir.

 

ÜZERİNE KUTU TİPİ BETONARME KÖPRÜ İLE YOL GEÇİŞİ SAĞLAMIŞ OLUYORUZ

Bağlantı köprüsü ile konuşmasına devam eden Alinur Aktaş, “Köprümüzün hizmete girmesiile Yenice Kasabası Köprülü Kavşağından, Akhisar Mahallesine giden ana yolda Karadere üzerine Kutu Tipi Betonarme köprü ile yol geçişi sağlamış oluyoruz. Babasultan barajından su bırakılması ve aşırı yağış olduğu zamanlarda dere debisinin yükselmesi nedeniyle Huzur Mahallesi ve Akhisar mahallesinin bu bölgelerinde su baskınları da oluşmaktaydı. Yapılan çalışma ile hem bu su taşkınlarının önüne geçilecek, hem de Akhisar, Huzur mahalleleri ve Toki Toplu Konutlarına İnegöl Bursa karayolundan en yakın ve kısa yoldan ulaşımı sağlayan ana caddenin oluşturulması için dere geçişi sağlanmış oldu” dedi.

 

1 MİLYON 322 BİN 230 TL BEDELLE ALMIŞTIR

Bağlantı köprüsüyle ilgili veren Aktaş, şu ifadeleri kullandı: İnegöl Karadere Üzerine Kutu Tipi Betonarme Menfez Geçişi Yapım işi, 31.07.2013 tarihinde ihaleye çıkarılmış olup, yapılan ihalenin maliyeti 1 milyon 873 bin 204 TL’dir. Yapılan ihale sonucunda ekonomik açıdan en avantajlı teklifi sunan HMK Yapı İnş. Müt. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. işi 1 milyon 322 bin 230 TL bedelle almıştır.Çalışmalar kapsamında; Karadere üzerinde, 7 x 12 metre ölçülerinde 6 adet, toplam 36.60 metre uzunluğunda tekli Kutu Tipi Betonarme Menfez, 7 x 24 metre ölçülerinde 6 adet, toplam 36.60 metre uzunluğunda çiftli Kutu Tipi Betonarme Menfez (tek yön yol), 91 metre uzunluğunda 6 metre yüksekliğinde betonarme istinat duvarları yapılan köprümüzün uzunluğu 74 metre, genişliği 12 metre. Çalışmamızın bu bölümüyle, yaklaşık 116 metrelik kısmın geçişi yapılmış olacaktır. Daha sonra ikinci şerit kısmı ihale edilecektir. Yaptığımız bu çalışma ile artık araçlar Akhisar içini kullanmadan Yenice Köprülü kavşağından direkt Yeni İnegöl-TOKİ’ye çok daha sağlıklı bir şekilde geçiş yapabilme imkânına kavuşmuş oluyorlar.

 

HİZMET ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Millete hizmet etmeyi sürdüreceğini söyleyen Aktaş, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: Milletimizin desteği ve hayır duasıyla, İnegöl’ümüz ve halkımız için hizmet üretmeyi sürdüreceğiz. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel bir şehir imar etmek için, tam kadro İnegöllü hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. Gerçekleştirdiğimiz bütün bu eserler daha güzel daha modern bir İnegöl için yapılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hayırlı olsun.

 

İNEGÖL BELEDİYESİNİ VE İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Ali Akça, “Daha geçenlerde Kalburt deresi üzerinde yine bir köprü açılışında bulunmuştuk. Bugün yine bir köprü açılışındayız. Köprüler sadece şarkılara ve türkülere değil, atasözlerine ve deyimlerimize de konu olmuştur. Bu çalışmalarından dolayı, İnegöl Belediyesini ve İnegöl Belediye Başkanımızı Kutluyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Akhisar bağlantı köprüsü hizmete açıldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş