Miniklerin iknası ile gelen 200 ünite kan

İshakpaşa İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Kan Bağışçısı İkna Kampanyası kapsamında 200 ünite kan temin edildi.

Yayınlama: 31.12.2014
750
A+
A-

İshakpaşa İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin geleneksel olarak sürdürdüğü Kan Bağışçısı İkna Kampanyasının 3’üncüsü 29 Aralık 2014 Pazartesi günü İshakpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

 

200 ÜNİTE BAĞIŞ SAĞLANDI






Kış aylarında Kan Bağışı oranlarının oldukça düştüğünü belirten Okul Müdürü Ömer Ankıt, “Minik öğrencilerimizin ikna ettiği 300’e yakın gönüllü kan bağışçısı havanın yağışlı olmasına rağmen kan vermek için okulumuza gelmişlerdir. Kan verme işlemi devam etmekte olup, şuna kadar yaklaşık 200 ünite kan bağışı sağlanmıştır. Öğrencilerimizi hem onurlandırmak hem de emeklerinin karşılığını çam sakızı çoban armağanı misali ödüllendirmek amacı ile okul müdürlüğümüz ve Okul-Aile Birliğimizce en çok bağışçıyı getiren öğrenciye Tablet PC, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere bisiklet, en çok katılımcıyı sağlayan sınıfa da piknik hediye edeceğiz. Kan verme işleminin devam etmesi, kan bağışçısı getiren öğrencilerin sayılarının birbirine çok yakın olması nedeni ile ödüllendirme kampanya bitiminden sonra açıklanacak” dedi.

 

“KAN; ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR”

Dünyada ve ülkemizde yardıma muhtaç kim varsa Türk Kızılay’ının onların yardımına koştuğunu aktaran Antık, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bu güzide kuruluşumuzun yanında olmak İshakpaşa ailesi olarak bizleri mutlu etmiştir. Kızılay’ımıza maddi olarak yardım yapamıyorsak, kan bağışıyla yardımcı olmalıyız. Buna da gücümüz yetmiyorsa miniklerimizin yaptığı gibi kan bağışçısı bularak katkı sağlamalıyız. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bu sürekli ihtiyacın gönüllü, hiçbir karşılık beklemeksizin ve düzenli kan bağışçılarından temin edilebilir. Çağrımıza kulak veren, kampanyamıza destek olan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş