Osmaniye’ye 28 araçlık otopark

Her mahallede cep otopark projesi ile ilgili çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Osmaniye Mahallesi Arzu ve Aslı sokakta cep otopark çalışmalarını tamamladı.

Yayınlama: 06.11.2014
791
A+
A-

Otopark çalışmalarının sonlanmasının ardından İncelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, gelişi güzel bir alanın güzel bir otopark olduğunu ifade etti.

 

81 ADET OTOPARK KAZANDIRILDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ürettiğimiz otopark alanları bunun en güzel örneklerindendir. Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 81 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bu kapsamda Osmaniye Mahallesi Arzu sokak’a 20 araçlık, Aslı sokak’a ise, 8 araçlık otopark projemizi tamamlamış bulunuyoruz. Bu otopark alanımız daha önce vatandaşların düzensiz ve gelişi güzel olarak kullandığı boş bir alanken; uyguladığımız proje ile güzel bir otopark halini almıştır. Söz konusu olan otopark alanları; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 967 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Aslı Sokak’ta 8 araç kapasiteli 120 m2 lik araç park alanı,  Arzu Sokak’ta da 20 araç kapasiteli 300 m2 lik 90 derece açılı otopark alanı bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç, gümüşi ıhlamur ve top akasya bitkilerine yer verilmiştir.  Yeşil alan dışında kalan bölgede ise, sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare– dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmıştır. Fen işleri Müdürlüğü ekiplerimizde otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunarak çalışmamızı sonlandırmıştır” dedi.

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 85 BİN TL

Kansu konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Osmaniye Mahallesi Arzu Sokak ve Aslı Sokak’taki uygulamamıza 2014 yılı Eylül ayında başlanmıştık. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 85 bin TL’dir. Diğer yeni otopark çalışmamız olan Burhaniye Mahallesi Doğan Sokaktaki 34 araçlık otopark alanımızın uygulamasının da %90’lık kısmını tamamladık. Ayrıca Yenice Mahallesi Hacı Veli Çıkmaz’ında bulunan yeşil alana uygulanacak çocuk parkı ve otopark projemiz de başladı ve %50’lik kısmı bitmiş durumda. Bunların dışında Çeltikçi mahallemizde bir çocuk parkımızı tamamlayarak, Edebey Mahallemizde ise başka bir çocuk parkı uygulamamız başladı ve devam ediyor.  Otoparklarımızın ilçemize ve Osmaniye Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

 

ÇOK MUTLU OLDUK

Osmaniye Mahallesi Muhtarı Şaban Ergani ise, “Gerçekten bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir şeyin olması bizleri çok sevindirdi. Sürekli birileri arayıp bana bu parkı soruyorlar. Hatta benimde sonradan haberim oldu. Allah sebep olanlardan razı olsun. Bizler çok mutlu olduk” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş