Özel çocuklara özel şenlik

Her yıl Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İnegöl Belediyespor’un ortaklaşa hazırladığı Özel Çocuklar Şenliği’nin 6’ncısı, dün gerçekleştirildi. Atatürk anıtı önünde sergi açılışı ile başlayan program daha sonra Belediyespor salonunda devam etti.

Yayınlama: 17.05.2016
1.030
A+
A-

 

ETKİNLİK SERGİ AÇILIŞI İLE BAŞLADI

Engelliler haftasına yönelik olarak düzenlenen etkinliklerin ilki heykel önünde açılan sergi ile başladı. Burada yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerinin açılışını gerçekleştirdiği sergi büyük bir beğeni topladı.








AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Sergi açılışı öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası’nın kutlandığını söyledi. Hafta kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini aktaran Bilican, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

 

KENTİMİZİN GÜLER YÜZLÜ VE EN ÖZEL EVLATLARIYLA BİR ARADAYIZ

Böyle bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Bugün burada engelli öğrencilerimize yönelik; İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi  ve İnegöl Belediyespor olarak Özel Çocuklar Şenliği düzenliyoruz. Kentimizin güler yüzlü ve en özel evlatlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Çocuklarımız ve siz kıymetli ailelerini buluşturacak, kaynaştıracak yeni yeni programlar düzenleyerek birlikte zaman geçiriyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen ve duyarlı davranan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

 

ENGELLİ OLMAK BİR ÖZÜR VEYA BİR SORUN DEĞİLDİR

Aktaş; “Engelli olmak bir özür veya bir sorun değildir. Engelli olmak bir hayat imtihanı ve yaşam gerçeğidir gerçeğini unutmadan 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında Engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konularına dikkat çekmek için Engelliler Haftasını kutluyoruz. Aslında Engelliler Haftası kutlama haftası değildir, engellilerin sorunlarına çözüm bulabilmek ve o özel çocukların seslerini duyurmaları için bir fırsattır. Şehrimizde de bu haftaya dikkat çekmek için ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına birçok önemli faaliyet ve etkinlik düzenlenmeye çalışıldı” dedi.

 

SERGİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Bugün Engelliler Haftası dolayısıyla Özel Çocuklarımızın yıl boyunca emek sarf ettikleri ve el hünerlerini ortaya koydukları sergi açılışını gerçekleştiriyoruz diyen Aktaş; “Sergi de ortaya koyulan eserler sanki konuşurcasına bizlere bir şeyler söylemek istiyordu. O zengin gönül dünyalarından dışarıya fışkıran o derin mana içeren mesajlar bizleri adeta başka bir dünyanın içerisine götürdü. Özel Çocuklarımızın bizler için ne kadar değerli ve önemli oldukları bu vesile ile bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

 

HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

Her şeyden önce, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilincinde olmalı, duygularımızı ve düşüncelerimizi buna göre şekillendirmeliyiz diyen Aktaş; “Engellilerin de yaşamın içinde olduğunu, onlarla beraber yaşamamız ve onlara acımak yerine fırsat vermemiz gerektiği mesajını kamuoyuna vermek istiyoruz. Ben etkinliğimize katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyor, herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor ve tüm engelli çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılı bir hayat diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından sergi gezilerek incelendi. Anıt önündeki sergi açılışı sonrası programın devam edeceği Belediyespor spor salonuna kadar farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Engelliler ile protokol üyeleri şenliğin yapılacağı salona kadar yürüdü.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Spor salonunda devam eden programda, engelli öğrenciler kendilerini izleyen protokol ve davetlilere adeta resital sundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte engelli öğrenciler; sandalye kapmacadan top sektirme şovuna, enstrüman ve korolardan farklı spor aktivitelerine kadar birçok gösteri sundu. Şenlikte engelli öğrenciler doyasıya eğlenirken, sevinçlerine öğretmenleri ile aileleri de ortak oldu. Eğlenceli anların yaşandığı şenlik ödül töreni ile sona erdi.

 

Engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Özel Çocuklar Şenliği etkinliğine; İnegöl Belediyesi Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi, Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 23 Yaş Üstü Engelliler Eğitim Merkezi ile ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören 350 civarında engelli öğrenci katıldı.

 

HABER: Cihan EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.