Özgürlük için davet var!

İHH İnegöl tarafından düzenlenen ‘Mescid-i Aksa, Kudüs ve Mavi Marmara’ konulu panel önceki gün düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, merak edilenleri cevapladı. Atalay 30-31 Mayıs 2014 tarihlerinde İHH tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz’ etkinliğine ilçe halkını davet etti.

Yayınlama: 26.05.2014
942
A+
A-

İHH İnegöl tarafından düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay önceki gün sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen dar kapsamlı panelde İnegöl’deki STK temsilcileri ile buluştu.

 

Sedef Pastanesi VİP Salonunda gerçekleşen panel iki bölümden oluşurken, panelin ilk bölümünde Osman Atalay, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Mavi Marmara konularında yaklaşık bir saat süren bir anlatım gerçekleştirdi.






 

BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ

Panelin ikinci bölümünde ise Atalay, STK temsilcilerinin sorularını yanıtladı. İHH olarak sadece yardıma ihtiyaç duyanlara yardım götürüp teslim eden ve geri dönen bir anlayış içerisinde olmadıklarını ifade eden Atalay, “Biz gittiğimiz yerde ehli sünnete sahip partner kuruluşlar ediniyoruz. Tabiri caiz ise bu kuruluşlara sadece balık vermiyor balık nasıl tutulur onu da öğretiyoruz. Biz yardımlarımızı ulaştırıp gerekli eğitimlerimizi verdikten sonra bahse konu bölgeden geri çekiliyor ancak irtibatımızı kesmiyoruz. Böylelikle dünyanın hangi bölgesi olursa olsun partner kuruluşumuz kendi ayakları üzerine durarak kendi işini görebiliyor” dedi.

 

MAVİ MARMARA BENZERİ ORGANİZASYON MYANMAR’DA TERS TEPE BİLİR

Mavi Marmara ile Gazze’de yaşayan olaylara tüm dünyanın dikkatinin çekildiği, böyle bir çalışmanın Myanmar veya Sincan’a yapılıp yapılmayacağı konusunda bir düşüncenin var olup olmadığı sorusuna ise Atalay şöyle cevap verdi: Gazze’ye yönelik yapılan Mavi Marmara operasyonu direkt olarak İsrail’i dolaylı olarak ise ABD ve İngiltere’yi ilgilendirdiği için dünyanın dikkati buraya yöneldi. Ancak gerek Myanmar gerekse Sincan’da bu tip bir harekete kalkışmak aksine bir etkiye sebep olabilir. Çünkü ne Myanmar nede Sincan olayı biri birine benzemiyor. Gazze konusunda işe yaraya organizasyon orada işe yaramaz. O nedenle buradaki çözüm yollarımız ve izlediğimiz yol daha farklı.

 

Atalay konuşmasının sonunda 30-31 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz’ etkinliğine ilçe halkını davet etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş