Posoflular da Seyran’ı iptal etti

Son 10 gündür terör olaylarının artması nedeniyle festival ve şenliklerle ilgili olarak birbiri ardına alınan iptal kararına İnegöl Posof Kültür Derneği de eklendi. Dernek yönetimi güvenlik gerekçesiyle 02 Ağustos 2015 günü yapmayı planladıkları Seyran’ı iptal etti.

Yayınlama: 30.07.2015
933
A+
A-

Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarının artması nedeniyle güvenlik gerekçesiyle birçok kurum ve kuruluş daha önceden düzenleyeceklerini duyurdukları şenlik, festival gibi kalabalık insan gruplarının bir araya gelecekleri etkinleri bir bir iptal etmeye başladı.

 

İnegöl’de de benzer durum Ahıskalılar Derneği’nin Hınkal Şenliğini iptal etmesi ile başlamıştı. Ardından Kafkas Folklor Derneği düzenleyecekleri uluslar arası festivali iptal ederken, son olarak İnegöl Belediyesi de festivali iptal etme kararı almıştı.






 

Yaşanan gelişmeler karşısında İnegöl Posof Kültür Derneği olarak her yıl düzenledikleri Seyran etkinliğini iptal etme kararı aldıklarını dile getiren Dernek Başkanı Murat Yurdaer Ekici, “Ülkemizde yaşanan terör olayları maalesef bizleri derinden üzmektedir. Hem yaşanan bu üzücü olaylar karşısında tepkisiz kalmamak adına hem de güvenlik gerekçesiyle etkinliğimizi iptal etme kararı aldık. Seyran’ımıza katılım göstermek adına gerek yurt için gerekse yurt dışından ilçemize gelen değerli hemşerilerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sorunların üstesinden gelerek huzurlu bir ülkede kardeşçe yaşarız” diye konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş