Ramazan’da “Umut” olmaya devam edecek

Yardıma muhtaç ailelere sürekli yardım sağlayan Umuteli Sosyal Yardım Merkezi Ramazan ayında da yardıma muhtaç aileleri unutmayacak.

Yayınlama: 10.06.2015
837
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Encümen Toplantısı’ndan ardından bir basın açıklaması gerçekleştirerek, bin 200 aileye Ramazan erzakı yardımı yapacaklarını bildirdi.

 

BİN 200 AİLEYE YARDIM ELİ






Belediye Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri ve bazı daire müdürlerinin hazır bulunduğu basın toplantısında Ramazan yardımları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi olarak her yıl olduğu gibi Ramazan dağıtımlarına bu yıl da devam ediyoruz. İnegöl merkez ve mahallelerinde yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz kapsamında Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde çalışmalarımıza hız vermiş bulunuyoruz.  Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz eliyle gıda, kıyafet, yakacak, kırtasiye yardımı ve kısa zaman önce hizmet vermeye başladığımız evde bakım hizmetleri gibi birçok alanda sosyal yardım etkinliğini sürdürmeye devam ediyoruz. Ramazan ayına sayılı günler kala ramazan erzak paketleri dağıtım listelerimiz hazırlandı. Bu yılda Ramazan ayı başlamadan dağıtım başlayacak olup, en geç Ramazan ayının ilk haftasına kadar tüm kolileri adreslerine teslim ederek ilk sahur ve iftar sofralarına katkıda bulunmak istiyoruz. Yaklaşık 1200 aile olarak hazırlanan liste ile dağıtıma başlayacak olan ekibimiz İnegöl’ümüzde çalmadık kapı bırakmayacak, ramazan ayının maneviyatının eşliğinde dağıtımlarımız sonlanacaktır. Temizliğin dinimizce hükmünü, Ramazan’ın beraberinde getirdiği manevi hislerin önemini, ihtiyaç sahibine el uzatmanın bunu yaparken de içtenliğin muhafaza edilmesi gerektiğinin hassasiyetinin bilincindeyiz. 2014 yılında faaliyete başlayan evde bakım hizmeti hususunda şimdiye dek 20 aileyi ziyaret edip, temizlik ve bakım işlemlerini gerçekleştirdik.” Dedi.

 

İHTİYACI BULUNAN BÜYÜKLERİMİZE HİZMETTE BULUNUYORUZ

65 yaş üstü, bakıma muhtaç, herhangi bir destekçisi veya kendi ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki ve maddi imkânları olmayan vatandaşlara verilen bu hizmetin her hafta ara vermeden devam ettiğinin altını çizen Aktaş, “Daha önce hiç kapısı açılmamış, penceresi dahi silinmemiş, temizlikleri yapılmamış evlerde, bakıma veya yardıma ihtiyacı bulunan büyüklerimize hizmette bulunuyoruz. Hayır dualarını alıyoruz. Yıllarca evlerinin içinde bir eşyanın dahi yerinin değişmediği, temizlikten ve ilgiden yoksun kalmış, hastalık dolayısıyla yerinden kalkamayan ailelerimizin evlerine konuk oluyoruz. Ramazan münasebetiyle bu derin maneviyatın verdiği hissiyatla şimdiye dek hizmet verdiğimiz tüm ailelerimize temiz, düzenli ve hissiyatına uygun bir zaman dilimi geçirebilmeleri için yaşadıkları mekânlara erişip, tekrar ziyarette bulunacağız. Bu kapsamda Ramazan ayı başlamadan bir hafta içinde kayıtlı tüm ailelerimize evde bakım hizmeti verilmiş olacaktır. Ayrıca aynı hizmeti Ramazan ayının sonlarında da bayrama hazırlık olarak tekrar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

SURİYELİLERE DE RAMAZAN YARDIMI

Aktaş, “Savaş dolayısıyla sığınmacı olarak ülkemize gelip yeni bir hayat kurmaya çalışan Suriyeli ailelerimizi de unutmadık. Dinimizde muhacire el uzatmanın ehemmiyetinin farkındayız. Bu yüzden vatanlarını bırakıp savaştan kaçarak ilçemize yerleşen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzde kayıtlı olan 421 Suriyeli aileye geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında yardımlarımız ulaşacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

420 AİLEYE YARDIM

Gıda bankasından düzenli olarak yardım alan şu anda 420 ailenin olduğuna da dikkat çeken Aktaş, “Gıda Bankasına kayıtlı olan vatandaşlarımız marketten alışveriş yapar gibi istedikleri malzemeleri gönüllerince alabiliyorlar. Ramazan ayı erzak kolileri dağıtımı dolayısıyla daha evvel sosyal yardım başvurusu olan ailelerimizin dosya ve adres güncellemeleri konusunda bildirim yapmaları gerektiği konusunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Çevrenizde ihtiyacı olan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı yine hizmet masalarımıza bildirebileceğinizi hatırlatıyor, emaneti ehline ulaştırma noktasındaki faaliyetlerimizde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyor, saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş