Sadece gaz satmıyor!

Yaklaşıık 10 yıl önce İnegöl’e doğalgaz satışına başlayan İNGAZ dün 10.yılı dönümü nedeniyle İnegöl protokolü ve basın mensupları ile kahvaltına buluştu. Burada bir konuşma yapan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, doğalgaz satan bir şirket olmanın yanı sıra satın aldıkları doğalgazı ve reglaj yaptıkları istasyonu tanıtarak, doğalgazı nasıl kokulandırdıklarını, nasıl ölçüm yapıtlıklarını ve doğalgazın nasıl ısıtıldığını kamuoyuna anlattı.

Yayınlama: 20.06.2014
942
A+
A-

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun tarafından dün sabah gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye Başkan Yardımcıları ile İNGAZ yetkilileri katıldı.

 

FARKLI BİR YÜZÜMÜZÜ GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ






Yapılan kahvaltının ardından bir konuşma yapan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun şunları söyledi: Sabah kahvaltımızın ana maksadı 10. yılını bu şehirde dolduran bir gaz dağıtım şirketi olarak, benzer etkinliklere devam edeceğiz. İNGAZ, 10 yıldır İnegöl’e doğalgaz yatırımı yapan, doğalgaz satan bir şirket olarak kabul ediliyor. Biz hep bu yüzümüzle karşınıza çıktık. Bugün farklı bir yüzümüzü göstermek için buradayız. Doğalgazı satın alan bir müşteri olan İNGAZ ve doğalgaz işletmeciliği, şebeke yönetimi yapan bir İNGAZ’la birliktesiniz. Bu maksatla doğalgazı satın aldığımız ve reglaj yaptığımız istasyonun tanıtımı, nasıl kokulandırıldığı, nasıl ölçüm yapıldığı, doğalgazın nasıl ısıtıldığını küçük bir sunumla birlikte göreceğiz. Ben gelen misafirlere teşekkür ediyorum.

 

İNEGÖL’ÜN YARISI DOĞALGAZ ABONESİ

İnegöl’de 45 bin 500 aboneye sahibiz. Bunun 40 bin 300 tanesi gaz kullanıyor. 320 bin metre polyetren hattımız var. İnegöl’de toplam 83 bin daire var. 82 bin dairenin önünden doğalgaz hattı geçiyor. Doğal olarak yüzde 50 nispetinde doğalgaz kullanımı var ama 82 bin dairenin önünden doğalgaz geçiyor. Şehrimizin havasının daha temiz olabilmesi için kalan 40 binin biran evvel doğalgaza geçmesini bekliyoruz.

 

YENİCEKÖY İÇİN YAZIŞMALAR SÜRÜYOR

Yeniceköy Mahallesine doğalgaz götürmeyi planlıyoruz. Resmi yazışmalarını sürdürüyoruz. Onlar sonuçlandıktan sonra önümüzdeki 10-15 güne kadar her şey daha net olacak. O zaman daha net konuşuruz. Ama biz orayı mercek altına aldık. Geçmişteki açıklamalarımızın da arkasındayız. Eski köy ve şimdiki mahallelerle alakalı doğalgaz götürme konusunda… Bir kamu hizmeti yapan özel bir şirketiz sonuçta. Devletimizin belirlemiş olduğu sınırlar çerçevesinde hizmet ediyoruz. Şuan sınırlarımız eski İnegöl’ün imar alanları içerisinde. Yenice kasabası da İnegöl’ün mahallesi oldu. O kapsamda resmi yazışmalarımızı yapıyoruz. Diğer köylerle ilgili bir şey söylemek için şuan erken.

 

7/24 GÖREVDEYİZ

İstasyonu 2006 yılının sonlarında devreye aldık. Doğalgaz’ı BOTAŞ’ın boru hatlarından teslim aldığımız nokta. Bu noktada doğalgazı şehir şebekesine uygun şekilde basınç düşüşünü yapıyoruz. Aynı zamanda doğalgazın kokulandırıldığı bir istasyon. Korunması ve kollanması gereken bir istasyon. Bu anlamda 7 gün 24 saat arkadaşımız var burada. Aynı zamanda acil 187 ihbarlarının değerlendirildiği ve kontrol edildiği bir istasyonumuz. Sevkiyat kontrol merkezi dediğimiz skada, tüm şehir şebekesindeki yüksek basınçlı boru hatlarımızın üzerindeki enstrümanları, istasyonları ve vanaları kontrol edebildiğimiz okuyabildiğimiz sistem mevcut. Bunu da 2014 yılının başında devreye aldık. Yine kaçak arama aracımızı şehrimize kazandırdık. Abonelerimize yönelik çalışmalarımız olacak. Yatırım yapan ve gaz satan şirket olduğu kadar İNGAZ, doğalgazı satın alan, ölçüm yapan burada da doğalgazın her 1 metreküpüne ücret ödeyen İNGAZ var. Müşteri olan İNGAZ’ı tanıtmaya çalıştık.

 

EN UYUMLU ÇALIŞTIĞIMIZ KURUM İNGAZ

Programda bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları kaydetti: Bugün de İnegöl’ün önemli değerlerinden birisi olan ve gelişmiş şehirlerin, gelişmiş ülkelerin olmazsa olmaz araçlarından birisi olan doğalgaz dağıtım işini yapan İNGAZ firmasının misafiri olarak buradayız. İNGAZ, İnegöl Belediyesi’nin de yüzde 10 hissedar olduğu, İnegöl’de gaz dağıtımını yapan bir şirkettir. İNGAZ’ın İnegöl’de başladığı ilk günden beri de Belediye Başkanı olarak görev almam bu süreci en bilenlerden bir tanesi olma durumumu da açıkçası ortaya çıkardı. Çok sıkıntılar yaşadık. Çok zor günler geçirdik. Yeri geldi arkadaşlarımızla çok bağrıştık, çağrıştık. Allah’a hamdolsun bugün İnegöl’ün 3’te 2’lik kısmının doğalgaz kullanıyor olması ve İnegöl’ün doğalgazla alakalı önemli yatırımlar yapmış olması, bizim için ciddi bir ayrıcalık. Şehrin gelişmişliği için de önemli bir gösterge. Bizim altyapıda en uyumlu çalıştığımız kurumlardan bir tanesi İNGAZ. Onu da özellikle vurgulamak istiyorum.

 

HAMDOLSUN BUGÜN İNEGÖL’DE DOĞALGAZ VAR

Tabi bu arada doğalgazın gerek sanayide, gerekse de şehirlerde konutlar bölgesine kazandırılmasıyla alakalı çok büyük emekleri olmuş değerli büyüğümüz, eski belediye başkanımız merhum Hikmet Şahin’i de ben burada rahmetle, minnetle anıyorum. Allah kendisinden ebediyen razı olsun. Mekânı cennet olsun. O dönemdeki gayretlerini hem bir siyasetçi olarak hem de şehirde yaşayan birisi olarak çok iyi bilenlerden bir tanesiyim. Hamdolsun bugün İnegöl’de doğalgaz var. Gerçi Türkiye’nin birkaç vilayeti hariç Türkiye’nin tamamında doğalgaz var. Türkiye bu noktada ciddi bir mesafe kat etti. Tabi altyapı çalışmaları sıkıntılı çalışmalar. Takdir edersiniz ki çok ciddi bu konuda hengâme yaşandı, sıkıntılar yaşandı. Ama bugün baktığımızda artık İNGAZ gerçekten çok kurumsal, gerçekten yaptığı yatırımlarla önemli çalışmalara imza atmış, İnegöl için olmazsa olmaz kurumlardan bir tanesi. Ben başta çok değerli Genel Müdürümüz Faruk Coşkun olmak üzere bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, önceki Genel Müdürümüz Nevzat Şatıroğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sabah da gelinen noktayla alakalı hem de özellikle çevrim santraliyle alakalı bilgilendirme yapmak üzere bizleri bir araya getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

 

82 BİN BİNANIN ÖNÜNDEN DOĞALGAZ HATTI GEÇİYOR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “Yerleşim yerlerinin gelişmesiyle birlikte evlerin ısınması, odundan ve kömürden doğalgaz kullanımına dönüşüyor. İnegöl’de 83 bin konutun yaklaşık 82 binin önünden doğalgaz hattı geçiyor. Gelişmiş bir memleket olan İnegöl’de 10 yıldır doğalgaz kullanımının sağlanmış olması bir şans. İNGAZ’ın İnegöl’de 45 bin abonesi bulunuyor. İnegöl’de doğalgaz kullanılmadan önceki dönemlerde hava kirliliğine baktığımız zaman vatandaşlarımızı rahatız edecek seviyedeydi. Doğalgaz gelmesiyle beraber hava kirliliği nispeten kabul edilebilir limitlere indirildi. Doğalgaz kullanmayan vatandaşların bir an önce kendilerine sağlanan bu imkândan faydalanmalarını arzu ediyorum. İnegöl’ün havası daha temiz hale gelsin. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı İNGAZ’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş