Sokak hayvanlarına çip takılıyor

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca sahipsiz tüm sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması getirildiğini belirterek, “Veteriner hekimlerimizce 1 Ocak 2015 itibarı ile sahipsiz hayvanlara mikroçip takılmaya başlanılmıştır” dedi.

Yayınlama: 05.02.2015
826
A+
A-

Gülhan Şahin, çip sayesinde hayvanlara yapılan aşılama, kısırlaştırma gibi işlemlerin, internet ortamında kayıtta tutulacağını ifade etti.

 

1 OCAK 2015 TARİHİNDE BAŞLANDI








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, “Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca sahipsiz tüm sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması getirilmiş olup, İnegöl Belediyesi olarak veteriner hekimlerimizce 1 Ocak 2015 itibarı ile sahipsiz hayvanlara mikroçip takılmaya başlanılmıştır. Çip sistemi sayesinde bütün sokak hayvanları ve bu hayvanlara yapılan aşılama, kısırlaştırma gibi tıbbi işlemler internet ortamında kayıt altına alınmakta. Orman ve Su İşleri Bakanlığının uygulamaya geçirdiği yaban hayatı bilgi sistemi, sokak hayvanları için oldukça önem taşıyor. Çipli takip sistemiyle birlikte, hayvanların daha önce kontrolden geçip geçmediği, sokak hayvanlarının aşılanıp aşılanmadığı gibi bilgiler de sistem üzerinden hemen öğrenilebilecek. Bakanlık yaptığımız ameliyatlara göre çip dağıtımında bulundu. Çipli takip uygulamasını şimdilik sokak köpeklerine ve kedilerine uyguluyoruz. Sokak kedisi veya köpeği bize getirildiği zaman kuduz aşısını ve çip takımını yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık olarak 650 sokak hayvanında uygulama yapılacak olup önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da arttırılacaktır. Bu uygulama daha sonra sahipli kedi ve köpeklere de uygulanacaktır. Sistem sayesinde ne kadar ameliyat yaptığımız da bakanlık tarafından görülüyor. Böylelikle barınağa giren hayvan sayısının kontrolü de sağlanmış oluyor. Bu sistemin en güzel tarafı, bizim çip taktığımız hayvan başka bir yere gittiği zaman o hayvanın bize ait olduğunu ortaya çıkartıyor olmasıdır. Bu sayede başka belediyelerin başka sınırlar içerisine hayvan atımının da önüne geçilmiş olacak” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.