Sokak hayvanlarına mama

İnegöl Belediyesi, İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneğine (İDOHA) 75 kilogram kedi ve köpek maması yardımında bulunarak, ilçemiz ve çevresinde bulunan sokak hayvanlarının daha iyi şartlar altında yaşaması için destek oldu.

Yayınlama: 17.07.2014
859
A+
A-

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş, kedi ve köpek mamalarını teslim alırken yaptığı açıklamada; sokak hayvanları için oldukça etkili çalışmalar yapan İnegöl Belediyesine, derneklerine bulunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek; “Söz konusu mamalar ile sokakta yaşayan birçok can dostumuza ulaşma imkânımız olacaktır. Ancak sizler de takdir edersiniz ki bu çalışmaların devamlı yapılması gerekmektedir. Açlık ve susuzluğu daha iyi anladığımız bu mübarek Ramazan ayında tüm ilçe halkımızı sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyor, siz de kapınızın önüne bir kap su bir yemek koyun diyoruz” şeklinde konuştu.  Parlar son olarak, İnegöl Belediyesine teşekkür ederek, dernek olarak çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.

 

BELEDİYE OLARAK KATKIDA BULUNALIM İSTEDİK








İnegöl Belediye Başkan yardımcısı Gülhan Şahin ise yapmış olduğu açıklamada; “Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz ve desteklediğimiz İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneğine biz de Belediye olarak katkıda bulunalım istedik. Onların da bu mamaları en güzel şekilde değerlendireceğine eminiz” diyerek, Belediye olarak sokak hayvanlarına gösterdikleri duyarlılığı ilçe halkından da beklediklerini ifade etti.

 

HAYVANLARA KARŞI DUYARLILIĞA DAVET

Şahin konuşmasının devamında; “Faaliyete geçirmiş olduğumuz hayvan nakil aracımız ve özel ekibimiz sayesinde birçok sokak hayvanına ulaşıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Alo 153 ihbar hattımıza gelen çağrılara kayıtsız kalmıyor ivedilikle olay yerine ulaşıyoruz” dedi. Şahin ayrıca, İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma derneğine ilçede yapmış olduğu çalışmalar nedeni ile teşekkür ederek tüm ilçe halkını sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet etti.

 

İnegöl Belediyesi tarafından bağışlanan mamaların bir kısmı, sahipsiz sokak hayvanlarına ulaştırılırken, besleme etkinliği sırasında görülen yaralı bir yavru kedi de İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.