STK’lardan idama ortak tepki

Mısır’da darbeyle görevden indirilen Cumhurbaşkanı Muhammet Mürsi’nin idama mahkûm edilmesine tepkiler sürüyor. İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren bazı STK’lar da basın toplantısı düzenleyerek alınan bu karara ortak tepki gösterdiler.

Yayınlama: 21.05.2015
810
A+
A-

İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nde düzenlenen basın toplantısına İshakpaşa Derneği, Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen, Rehber-Der, İHMED, Bembirsen, İlim Yayma Cemiyeti ve Buhara İlim ve Sanat Derneği katılarak bildiriye destek verdi.

 

İSRAİL VE ABD’NİN TALİMATIYLA DARBE YAPILDI






Ortak açıklamayı okuyan İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu konuşmasında şunları söyledi: Bilindiği gibi 2012 yılında Mısırdaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhammet Mürsi %52 oy alarak ikinci turda Cumhurbaşkanı seçildi. 2012–2013 Mısır protestoları adıyla bilinen, 03 Temmuz tarihinde yapılan büyük gösteriler sonucu İsrail ve ABD’nin talimatıyla askeri cunta darbe yaparak halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı görevinden zorla indirilerek, Müslüman kardeşler üyesi yönetici arkadaşlarıyla beraber hapse atılmıştı.

 

DARBE HAFIZALARDAKİ YERİNİ KORUYOR

Meşru Cumhurbaşkanını darbeyle deviren askeri cuntanın İsrail ve ABD patentli kuklası General Abdülfettah Sisi Müslüman kardeşlerin ve Mısır halkının darbeyi protesto eden gösterilerini şiddet ve terör estirerek bastırdığı darbe sonrası o günler hafızalarımızda yerini korumaktadır. Hiç acınmadan Mısır askerlerinin sivil halka açtığı rastgele ateşleri, tank ve dozerlerle üzerinden geçilerek katledilen insanları ve keskin nişancılarla uzaktan şehit edilen Esma’ları unutmadık. Yüz binlerce kardeşimizin hiçbir şiddete başvurmadan Ramazan ayının o sıcak günlerinde bu darbe ve zulümlere karşı gösterdikleri direniş ve demokratik tepkilerine şahit olduk. Ama Uluslararası küresel güçler ve onların uzantıları karar vermişlerdi bir kez. Müslümanlar söz konusu olunca; demokrasi rafa kaldırılacaktı. Ebu Cehil’in helvadan putları gibi işlerine gelince taptıkları demokrasi putunu işlerine gelmeyince İslami bir yönetim gelmemesi için acıkınca yiyeceklerdi.

 

İDAM KARARI MANİDAR

Evet, binlerce İhvani Müslimin taraftarı kardeşimiz ve yüzden fazla İhvan yöneticisi Mısırlı kardeşimiz iki yıldan beri sırf bu askeri cuntanın zulümlerini ve darbeyi protesto ettikleri için Mısır zindanlarında tutulmaktadırlar. Halkın %52 oyunu alarak Cumhurbaşkanlığı koltuğunda olması gereken Muhammet Mürsi iki yıldır Mısır hapishanelerinden; “Cuntanın gayrimeşru olduğunu, onların mahkeme kararlarını ve kukla yönetimlerini tanımadığını” haykırmaktadır.

Ve şimdi 16 Mayıs 2015 günü Mısırdaki cuntacı çağdaş firavunlar aralarında Mısırlı meşhur âlim Yusuf El Kardavinin’de bulunduğu Muhammet Mursi başta olmak üzere 106 İhvanı Müslimin üyesi kardeşimizin idamına karar vererek zulümlerine bir yenisini daha eklemiştir.  Ne manidardır ki; bu idam kararı Türkiye’deki 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala alınmıştır. Acaba İsrail ve ABD merkezli küresel güçler önünü alamadıkları ve gittikçe büyüyüp, güçlenen Türkiye’ye ve onun meşru yönetimine ve Cumhurbaşkanına, Mısırdaki maşaları olan cunta yönetim eliyle gözdağı vermek ve sindirmek mi istemektedirler. Her ne niyetle olursa olsun ve ne yaparlarsa yapsınlar bizler Müslüman Türk Milleti ve sivil toplum kuruluşları olarak bu zulümlerine karşı daha bir kenetlenecek, bilenecek ve zalimlere karşı haykırmaya devam edeceğiz; Şu İstikbal İnkılabatı içinde en gür seda İslam’ın sedası olacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş