Tekkeli çocuklar oyun parkına kavuştu

Bütünşehir yasası ile birlikte köyden mahalleye dönüşümü sağlayan yerleşim birimlerinde yapılan çocuk parklarına bir yenisi daha eklendi. Tekke mahallesinde yapımı tamamlanan çocuk parkı hizmete açıldı.

Yayınlama: 05.06.2015
716
A+
A-

 

İnegöl Belediyesi şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında devam ediyor.

 






Tekke mahallesinde yapımı tamamlanan çocuk parkında incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, şunları söyledi: İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir Yasasıyla birlikte belediyemiz bünyesine katılan mahallelerimize de hizmet götürme gayretindeyiz. 01 Nisan 2014 itibarı ile yeni mahallelerimizin eksikleri öncelik ve önem sırasına göre belli bir plan ve bütçe dâhilinde giderilmeye başlandı. Alt yapı ve üst yapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında sosyal hizmet alanında da yeni mahallelerimizi merkez mahallelerimiz kadar önemsiyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde planlanan ve çocuk parkı olmayan 14 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturduk. Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde de çocuk parkı olmayan diğer mahallelerimizde aynı uygulamaya devam ediyoruz. İlk olarak Tekke Mahallesi, Dipsizgöl Mahallesi, Hamamlı Mahallesinde çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Yapımı gerçekleştirilen Tekke Mahallemizdeki çocuk parkımız, mahallemizde uygun alan bulunmadığından dolayı toplam büyüklüğü yaklaşık 70 metrekare olarak planlandı. Bu alan içerisinde 70 m2 kum zemin üzerinde çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Kum zeminden oluşan parkımızda; tek kuleli oyun grubu, bağımsız salıncak ve tahterevalli, piknik masası ve çöp kovası bulunuyor. Bu parkımızın ortalama maliyeti ise 25 bin TL’dir. Parkımızın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş