Ülkücü bayanlar Kutlu Doğum’u unutmadı

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde birçok kurum ve kuruluş tarafından şehrin farklı noktalarında etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda İnegöl Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Bayanlar Masası, Atatürk Bulvarı üzerinde karanfil dağıtarak peygamber efendimizin doğumunu kutladılar.

Yayınlama: 22.04.2014
1.026
A+
A-

Peygamber Efendimizin doğumunun 1443. yıldönümünü nedeniyle düzenlenen etkinliklere İnegöl Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Bayanlar Masası da karanfil dağıtarak katıldı.

 

Ülkücü bayanlar Atatürk Bulvarı üzerinde vatandaşlara 500 adet karanfili ‘Kutlu Doğum Haftanız kutlu olsun’ temennileri ile dağıttılar.








 

HİÇBİR İNSAN, O’NUN KADAR SEVİLMEDİ

Karanfil dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Bayanlar Masası Başkan Yardımcısı Kübra Özger şöyle konuştu: Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sav) doğumunun 1443. yıldönümünü, bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktayız. Hırsızlığın, yalanın, talanın, cehaletin kol gezdiği bir dönemde dünyaya Peygamber Efendimiz bir ışık gibi doğarak karanlığı aydınlığa çevirmiştir. Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan, O’nun kadar sevilmedi. Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan, O’nun kadar anılmadı. Dünyada gelmiş geçmiş hiçbir insanın vefatının ardından, O’na duyulduğu kadar üzüntü duyulmadı, gözyaşı dökülmedi. Ve yine hiçbir insan O’nun kadar özlenmedi.  Şairin de mısralarında çok net ifade ettiği gibi, ‘Ondan önce yaşayan tüm insanlar o gelecek diye yaşadı; O’ndan sonra yaşayan tüm insanlar ise o yaşadı diye yaşamıştır…’ Yüce Allah’ın varlığı, birliği ve İslam dininin tüm haşmeti Peygamber Efendimizin tebliğiyle kitlelere ulaşmıştı.

 

O’NUN ÇİZDİĞİ İSTİKAMETTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Karanlığı aydınlığa çevirecek güç Peygamber Efendimizin getirdiği tebliğdeki mesajlardır. Bu mesajları iyi idrak ederek herkesin hayatında tatbik etmesi lazımdır. 1443 sene geçmesine rağmen asla unutulmayan mesajlar hala ilk günkü gibi geçerliliğini korumaktadır. Kutlu doğumun 1443. sene-i devriyesinde Peygamberimize karşı olan samimiyetimizden asla sapmadan onun çizdiği istikamette yürümeye devam edeceğiz. Biz Peygamber Efendimizi rehberlik edindik, önder bildik ve onun ağzından çıkan her kelimeyi akıl süzgecinden geçirip hayatımızda uygulamaya koyduk. Yaptığımız çalışmalarda da gelecek nesillerimize tebliğin mesajlarını 1443 sene önceki gibi muhafaza ederek aktarıyoruz. İnegöl Ülkü Ocağı Bayanlar Masası olarak diyoruz ki; ‘Bir elde bayrak diğer elde Kur’an dillerde Allah Allah (c.c.) nidaları ile canımız feda olsun Ya Resülallah’. Bu sebeple Türk Milletinin ve İslam âleminin ve İnegöllü tüm hemşerilerimizin Kutlu Doğum Haftasını kutluyor, tüm İslam âlemine huzur, barış ve mutluluk getirmesini en içten dileklerimizle temenni ediyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.