Yabani hayvanlara yabani meyve

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında yaban hayvanlarına karşı yabani meyve üretimi amacıyla bu yıl 20 bin adet fidan dikildi.

Yayınlama: 17.12.2014
745
A+
A-

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, geçen yıl başlatılan yabani meyve fidan dikimini bu yıl da sürdürdüklerini ve 20 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 

HEDEF 1 MİLYON FİDAN’I TOPRAKLA BULUŞTURMAK








Yapılan dikim çalışması hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak şunları söyledi: Orman Bölge Müdürlüğü, 2 sene öncesinde yaban hayvanlarına karşı yabani meyve üretimini amaçlamıştı. Onda da hedef Bursa Bölge Müdürlüğü olarak 1 milyon fidanı toprakla buluşturmaktı. Bu bağlamda İşletme Müdürlüğümüzde geçen sene başlayan ve bu sene de devam eden yabani meyve fidanı üretimi ve dikimi devam ediyor. Bu sene 20 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bunlar daha ilk seneler olduğu için henüz meyve verme aşamasında değiller ama biz diktiğimiz yerlerde fidanları korumak için gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. İnşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde meyve alımı başlanacak. Fidanlama çalışmalarına önümüzdeki yıl da devam edeceğiz.

 

HENÜZ HAYVANLARIN BESLENME SORUNLARI YOK

Kış mevsiminin başları olduğu için henüz yaban hayvanlarının beslenme sorunu yok ancak havaların kötü gidip kar yağışının yoğun olduğu zaman da aldığımız ve sakladığımız yem malzemelerini belli dönemlerde hayvanların bulunabileceği yerlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımız da gerekli duyarlılığı gösteriyorlar. Özellikle doğasever ve hayvansever dernekleri çeşitli isimler altında kendi çaplarında da çalışmalar yapıyorlar. Bundan dolayı son derece memnunuz. Bu tarz derneklere her daim kapımız açıktır. Kendilerinin araçla ulaşamayacakları noktalara bize vaktinde haber verdikleri takdirde kendilerine en azından memur ve araç takviyesinde bulunabiliriz. Bu şekilde beraberce inşallah doğadaki hayvanları açlığa mahkûm etmeyeceğiz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.