Yardımlar Afganistan’a ulaştı

TİKA, Kızılay, Beşir Derneği ve diğer STK’ların insani yardım ekipleri Afganistan’a ulaştı.

Yayınlama: 09.05.2014
799
A+
A-

Afganistan’ın kuzeyinde bu mevsimde görülen şiddetli yağışlar, sel ve heyelan felaketlerine neden oluyor. Geçen hafta 4 ayrı vilayette meydana gelen sel felaketinde 100’den fazla kişi yaşamını yitirmiş, 7 binden fazla kişi evinden olmuştu. 2 bin 100 kişi ise hâlâ kayıp. Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Badahşan kentinde bulunan Ab Barik köyünde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen toprak kaymasında 300 ev toprak altında kalmıştı.

 

Bölge Valisinin Sözcüsü Navid Ferotan, arama-kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar 150 kişinin cesedine ulaşıldığını, 2 bin 100 kişinin hâlâ kayıp olduğunu belirtti. Ferotan, kayıpların hayatını yitirmiş olmasından endişe edildiğini dile getirdi. Ayrıca coğrafi koşulların arama-kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı bildirildi.






 

Türkiye’den Kızılay, TİKA, Beşir Derneği ve diğer STK’lar Afganistan’da bulunan insani yardım ekipleri aracılığı ile bölgeye gerekli yardım ve tespit çalışmalarına başladılar. Ayrıca kurumlar tarafından felaketlerden etkilenen 10 binden fazla insan için yardım kampanyası başlatıldı. Türk Milletinin şefkat eli Afganistan’daki afetzedelere STK’larımız ve kurumlarımız aracılığı ile hızlı bir şekilde ulaşarak yaraları sarmaya başladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş