Külcü Brüksel’de

20 Nisan 2016 tarihinde Brüksel’de toplanan Kooperatifler, Avrupa (ICA Avrupa) Genel Kurulunun sabahki oturumunda, Avrupa’da mülteci sorununu tartışıldı. Toplantıda tanıdık bir isim olan Selahattin Külcü de açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 21.04.2016
429
A+
A-

Paneli Avrupa Parlamentosundan Danimarka Kooperatif örgütünün CEO’su Susanne Westhausen yönetti.

 

Panelde İsveç ve İtalyan kooperatiflerinin temsilcileri ile birlikte Türkiye ve İsrail’den de konuşmacılar yer aldı. Panelin açılışında İngiliz Kooperatifler Birliği Genel Sekreteri Ed Mayo da bir konuşma yaptı.






 

Panelde söz olan Selahattin Külcü, bazı konularda açıklamalarda bulunarak, panelde bulunanları bilgilendirdi.

 

TÜRKİYE KOOP Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hüseyin Polat’ın birlikte hazırladıkları Türkiye’de Mülteci Krizi ve Kooperatifler konulu bildiriyi Türkiye Koop adına Prof. Polat sundu.

 

Bildiride Türkiye’deki mültecilere ilişkin bilgiler yer verildi ve Türkiye Koop’un kamplarda yaşayan 300.000’e yakın mültecinin çeşitli hizmet kooperatifleri kurmalarına yardımcı olmayı planladığı belirtildi.  

 

Ayrıca, kamp dışında yaşayan ve sayıları 2,5 milyonu geçen mültecilere de Türkiye Koop bünyesindeki kooperatiflerin, sosyal sorumluluklarının bir gereği olarak, geçici ve mevsimlik istihdam sağlamaları konusunu kooperatif birlikleri ile tartışacağı bildirildi. Bildiride ayrıca AB’den gelecek mali yardım paketinden bu kooperatiflerin çalışmalarının finansmanı için de katkı istenileceği ifade edildi.

 

HABER MERKEZİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş