Kültür Vakfı’ndan aşure ikramı

5 yıl önce kurulduğu günden bu yana her Muharrem Ayı’nda aşure ikramı gerçekleştiren İnegöl Kültür Vakfı bu yıl da geleneğini sürdürdü.

Yayınlama: 24.10.2015
506
A+
A-

İnegöl’de 5 önce kurularak faaliyete başlayan Kültür Vakfı, 5 yıldır her Muharrem ayında gelenek haline getirdiği aşure ikramlarına bu yıl da devam etti. İnegöl Kültür Vakfı, dün Cuma namazına müteakip İshakpaşa Camii’nde 2 bin kişilik aşure ikramında bulundu.

 

HATIRAYI SÜRDÜRMEYE GAYRET EDİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kültür Vakfı Başkanı Sami Koparan, “Her sene yaptığımız gibi bu sene de Muharrem ayının 10. gününde halkımıza Hz. Nuh (A.S.)’ın tufandan kurtulduktan sonra Cudi dağında gemisinin oturması neticesinde gemide bulunan bütün erzaklar toplanarak yapılan bu yemeği senelerden beri bu şekilde, bu hatırayı, bu özelliği ve bu güzelliği yerine getirmek üzere gayret göstermekteyiz. Halkımızın duyarlı durumu bizleri çok memnun ediyor. Dolayısı ile iyi bir gelenek, iyi bir kutlama söz konusu oluyor. Muharrem ayında şehit düşen Resulullah Efendimizin torunu ve 70 yakınına Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehit düşmek dik durmanın bir neticesidir, haksızlık karşısında hakkı savunabilmek için canını feda edebilme gayreti içerisinde ve canını feda edecek kadar Allah ve Resulüne bağlı olan kimselerin yaptığı bir iştir. Bizler de bu güzelliği devam ettirmeye çalışıyoruz. 5 yıldır bu ikramı gerçekleştiriyoruz. Bugün 2 bin kişilik bir ikram ile halkımızın teveccühüne mazhar olabilmek için gayret gösteriyoruz. Katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş