Ramazan’da da ‘Umuteli’

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi her yıl olduğu gibi Ramazan dağıtımlarına bu yıl da devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, bu Ramazan 1000 aileye ramazan yardımı dağıtımı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yayınlama: 03.07.2014
904
A+
A-

İnegöl merkezi ve mahallelerinde yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılayan Umuteli Sosyal Yardım Merkezi Ramazan ayında çalışmalarına hız verdi.

 

Umuteli Sosyal yardım Merkezi kurulduğu günden bu yana; gıda, kıyafet, yakacak, kırtasiye yardımı gibi birçok sosyal yardım etkinliğine imza attığını kaydeden Şahin, Ramazan ayında da yardımların artarak devam ettiğini belirtti.






 

Ramazan ayı içerisinde gıda bankasından her ay düzenli gıda ve giyim alışverişi yapan 368 ailenin yanı sıra, Ramazan öncesi, merkezde dosyası bulunan 1000 ailenin adreslerine gidildiğini söyleyen Gülhan Şahin, “Bunlardan 771 aileye ramazan kolisi desteğinde bulunulmuş olup, adres değişikliği ve çeşitli sebeplerle 112 aileye ulaşılamamıştır. Yeni müracaat eden ve dosya yenileyen ailelerden 117 tanesinin tahkikat ve dağıtımı ise devam etmektedir” dedi.

 

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi bünyesinde kurulan; Gıda ve Giyim Bankasından ise ailelerin manyetik kart sistemi ile düzenli olarak hizmet alma işleminin Ramazan ayı boyunca yine devam edeceğini kaydeden Şahin; “Umuteli olarak veren el ile alan eli buluşturuyor ve birçok aileden hayır dua alıyoruz. Amacımız; İnegöl’de aç ve açıkta kimsenin kalmamasıdır. Dağıtımlar geçen yıl olduğu gibi ramazana bir hafta kala başlamış, dağıtımlarda ihtiyaç sahibi ailelerden alınan dualar yapılan hizmetin güzelliğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Daha önce adreslerine gidilmiş ancak evde bulunamamış ve yeni müracaat eden ailelerin koli dağıtımları ve tahkikatları ise şuan devam ediyor. Böylece ramazan öncesi ve ramazanın ilk günlerinde koliler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmış oluyor” dedi.  Şahin, ramazan ayı içinde yapılan başvuruların ivedilikle değerlendirileceğini ve koli dağıtımlarının süreceğini belirterek, bunun için bir aracın tahkikat, diğer aracın ise koli dağıtım işlemine devam edeceğini bildirdi.

 

Şahin ayrıca, adres değişikliği yapan vatandaşlardan da, yeni adreslerini İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bildirmeleri gerektiğini hatırlatarak mübarek Ramazan ayının başta kentimize, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar, barış ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

 

Şahin son olarak her yıl ramazan ayında sürekli olarak merkeze bağışta bulunan ve desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş