Şampiyon Küçükçalık Anadolu Lisesi

İnegöl Liderini Arıyor Liseler Arası Münazara Turnuvasının finali dün düzenlendi. 16 lise arasında düzenlenen turnuvanın şampiyonu Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi oldu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 03.03.2015
855
A+
A-

Dün Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen final müsabakasını Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

 

SİMALARININ ORTAK NOKTASI OLARAK GÖZE ÇARPIYOR






Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ve Küçükçalık Anadolu Lisesinin yarıştığı final müsabakası öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Yakın tarihin en yaygın ve etkili tartışma türlerinden biri olan münazara türünün, günümüzün ve yakın geçmişin lider vasfıyla anabileceği önemli fikir adamları ve tanıdık simalarının ortak noktası olarak göze çarpıyor. Kitlelerin fikirlerinin gelişmesinde hayati önem arz ettiği bilinen münazara türüne dair bir kültürün lise düzeyindeki öğrenciler arasında yerleşmesi için önemli bir adım atan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bu çalışmayla öğrencilerin entelektüel eğilimlerini artırmak, hayata dair perspektiflerini genişletmek, empati yeteneklerini geliştirmek ve fikirleri masada tartışabilecek olgunluğa, hoşgörüye ulaşmalarına öncü olabilmeyi hedeflemiştir. Turnuvayı kendi okulundaki öğrencilere ve diğer kesimlere duyurmak için her okuldan 1 sosyal medya sorumlusu öğrenci katılmıştır. Turnuvayı Facebook ve Twitter’da sayfa açarak geniş kesimlere duyurmuşlardır” dedi.

 

ZEKİ KONUKOĞLU ANADOLU LİSESİ’NE TEŞEKKÜR

Turnuvada münazırların sorumlu olduğu Turnuva Yürütme Kurulu tarafından belirlenen 10 konu 13 Şubat 2015 Cuma günü okullara duyurulduğunu ifade eden Bilican, “Ekipler yoğun bir çalışma ve heyecan içerisinde turnuvaya hazırlandılar.  Münazır öğrenciler, bu 10 konu içerisinden hangisi üzerine maç yapacaklarını ve konuyu hangi konumdan savunacaklarını maçtan yalnızca 20 dakika önce öğrendiler. Öğrenciler hiç şüphesiz ki zor ve eğlenceli dakikalar yaşadılar. 28 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen turnuvada, 16 okuldan ikişer takım olmak üzere toplam 32 takım yarıştı. Toplamda 48 öğretmen, 160 öğrenci turnuvada Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde bir araya geldi. Turnuvanın ilk günü her grup 4 maça çıktı. Puanlama usulüne göre yapılan değerlendirmeler sonucunda 16 takım, 1 Mart 2015 Pazar günü çeyrek finale katılmaya hak kazandı. Her maç giderek artan heyecanla beraber tecrübe edinen münazırlar, Pazar sabahı çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya geldiler. Eleme usulüyle yapılan çeyrek final mücadelesini başarıyla tamamlayan 8 takım yine Pazar günü öğleden sonra yarı final mücadelesinde kozlarını paylaştılar. Akabinde yarı finali kazanan 4 takım finale adını yazdırdı. 2 gün süren ‘İnegöl Liderini Arıyor Liseler Arası Münazara Turnuvası’ elemelerinde 4 lise finale kalmış olup, bugün finalde yarışacaklardır. Bu okullarımız, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ve Küçük Çalık Anadolu Lisesi. Bu okullarımızdan ikişer öğrencimiz olmak üzere 8 öğrenci finalde yarışacaktır. Turnuva yürütme kuruluna, turnuvaya ev sahipliği yapan Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, turnuvayı koordine eden aynı okulun Müdür Başyardımcısı Murat Aydın’a, turnuvada görevli öğrencilere, turnuvaya katılan liselere, münazır öğrencilere, değerlendirme kurulu üyesi ve danışman öğretmenlere, ayrıca turnuvanın düzenlenmesine maddi katkıda bulunan Özdilek AVM’ye ve Sedef Pastanelerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

ŞAMPİYON NUH MEHMET KÜÇÜKÇALIK ANADOLU LİSESİ

Konuşmanın ardından ‘Ekonomik kalkınma uğruna çevreye zarar verilebilir mi?’ konulu final müsabakası başladı. Kıyasıya gören final sonunda İnegöl Liderini Arıyor Liseler Arası Münazara Turnuvasının şampiyonu Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, ikinci Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, üçüncü Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi ve dördüncü Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olurken, en iyi sosyal medya sorumlusu olarak Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Kübranur Şimşek birinci seçilirken, turnuvanın en iyi konuşmacısı olarak da Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Eslem Cömert birinci seçildi.

 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Özdilek AVM tarafından verilen hediye çekleri takdim edildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş