Sandık göründü

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının ardından ülkemizde erken seçime gidiş yönünde hazırlıkların başlamasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Bursa AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin,”Diğer siyasi partiler ile koalisyon hükümeti kurmaya çalıştık ama karşılık bulamadık. Hatta bazı siyasi partiler bu konuda Türkiye’de AK Parti ile hükümet olmayız anlayışını ortaya koydular. Koalisyon hükümetinde yer almak istemeyen partiler sonuç vermeyince, Başbakanımız da Türkiye’yi yeniden bir seçim yenileme sürecine ve aziz milletimizin yeniden takdirine, sandık iradesine başvurma yolunu tercih etmişlerdir” dedi

Yayınlama: 14.08.2015
452
A+
A-

Hüseyin Şahin, huzur ve barışın sağlanması noktasında AK Parti’nin bir misyonu olduğunu ve huzur ortamının devamı için vatandaşların AK Parti’ye destek olmalarını temenni ettiklerini belirtti.

 

KOALİSYON ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMEDİ






Koalisyon çalışmalarının sonuç vermediğini belirten Şahin, “Son yapılan Genel Seçimlerde aziz milletimiz tek başına iktidar vizesini AK Partimize vermedi. %41’Lik oy ile yine Türkiye’nin en büyük partisi unvanını verdi. Bir koalisyon tablosu çıkarttı ortaya. Ak Partimizin Genel Başkanı ve Başbakanımızın tüm olumlu ve bu konudaki iştihaklı çalışmalarına rağmen, muhalefet partilerinden olumlu sinyaller alamadık. Hükümeti kurma konusundan daha ilk geceden hemen erken seçim isteyen tavırlarla karşılaştık. Beyanlar bu şekildeydi. Hükümet kurmak için çalışmalara başlayan Başbakanımız, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak, Türkiye’yi yönetimde boşluk oluşturacak, yönetim kaosuna terk etmeme anlayışına, diğer siyasi partiler de koalisyon hükümeti kurma çalışmaların çalıştık ama karşılık bulamadık. Hatta bazı siyasi partiler bu konuda Türkiye’de AK Parti ile hükümet olmayız anlayışını ortaya koydular. Buradan da bir çok çıkarım elde etmek gerekiyor. Siyasi partiler iktidar olmak için ama tek başına ama koalisyonlar için kuruluyorlar. Tabi biz bunları aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz. Ama bugün geldiğimiz süreçte AK Partimizin bütün pozitif yaklaşımlarına rağmen, koalisyon hükümetinde yer almak istemeyen diğer partiler sonuç vermeyince, Başbakanımız da Türkiye’yi yeniden bir seçim yenileme sürecine ve aziz milletimizin yeniden takdirine, sandık iradesine başvurma yolunu tercih etmişlerdir. İnşallah çok yakında seçim kararı alınacak. Ve gözüken o ki Kasım ayında yeni bir seçimle Türkiye’miz baş başa kalacak. Beklentimiz ve umudumuz o ki, Türkiye’nin lider partisi AK Partimiz, muhtemelen Kasım ayında yapılacak seçimlerde yeniden tek başına iktidara gelmesidir. Ben bu kararın önce ülkemizin için, insanlarımız için ve partimiz için hayırlar getirmesini temenni diyorum. Biz AK Parti Teşkilatları olarak, Milletvekilleri olarak, her daim zaten seçim havası varmış gibi çalışmalarımıza devam ediyorduk. Seçmenlerimizle, seçmenlerimizin olduğu birliklerle, STK’larla sürekli temas halindeydik. Ve bu teması bundan sonra daha da hızlandırarak, partimizin politikalarını anlatmaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlar getirir diyorum. Ülkemizin içinde bulunan, özellikle çözüm sürecinde elde ettiğimiz barış ve kardeşlik havasının yeniden devamına olanak sağlayacak  tek başına iktidar oluşur diyorum ve dua ediyorum. Aziz milletimizden de AK Parti’ye destek bekliyorum” dedi.

 

AZİZ MİLLETİMİZ KARAR VERECEK

HDP’nin barajı tekrar geçip geçmeyeceğine milletin karar vereceğini belirten Şahin, “Ona aziz milletimiz karar verecek. Ben bu konuda yorumda bulunamam ama bizim söylemek istediğimiz şu; HDP 2007 ve 2011 seçimlerinde bağımsız adaylarla seçime girmiş ve sonra mecliste parti gurubu kurmuş çeşitli adlarda. Son seçimlerde %10’luk barajı geçeceklerine inandıkları için parti olarak seçime girdiler. Bu konuda da topluma, Türkiye’ye çok birleştirici ve barıştan yana, çözümden yana, çözüm sürecinden yana bir tavır sergilediler. Ama gördük ki, bir elinde silah, diğer elinde sandık bir arada yürümüyor. Bunun bir arada yürümesi mümkün değil. Terör hadiselerine karşı takındıkları tavır, özellikle terör örgütü PKK’ya yurt içinden ve yurt dışından aziz vatanımıza ve aziz milletimize, askerimize, polisimize saldırılar olduğunda, şehitlerimiz olduğunda bunları kınamamaları ve milletvekillerinin de silah taşırken, yaralanan teröristleri hastaneye taşırkenki görüntülerini biz aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bu konuda barajı geçip geçmeme veya HDP’nin tekrar barajı geçip geçmeme konusuna milletimiz karar verecek. Biz bu süreci milletimize en açıklayıcı şekilde açıklamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş