Şiddet artarak devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan rehin alma skandalının ardından dün bir doktor daha hasta yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, sağlık personeline yönelik şiddetin artarak devam ettiğini belirtti.

Yayınlama: 14.08.2015
471
A+
A-

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, dün Acil Servis önünde doktor, hemşire, sağlık çalışanları ve sendika üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

 

ŞİDDET ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, “Bu sabah acil servisimizde doktor ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza sözlü ve fiili saldırı olmuştur. Maalesef bu tür olaylar göstermektedir ki sağlık personeline yönelik şiddet artarak devam etmektedir” dedi.

 

CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALI

Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddetle burun buruna görev yapan sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade eden Aydın, “Sağlık Bakanlığı bu konuya daha fazla eğilerek, sağlık alanında ortaya çıkan bu tür olaylar için gerekli kanuni düzenlemeleri acilen hayata geçirmelidir. Sağlık çalışanlarımıza yönelik devam eden şiddetin toplum tarafından da tasvip edilmediği ortadadır. Sağlık çalışanına yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin vakit geçirilmeden alınması gerektiği artık daha net görülmektedir” şeklinde konuştu.

 

ŞİDDETİN BİR AN ÖNCE ÖNLENMESİ EN ÖNEMLİ KONU OLMALIDIR

Hastane yönetiminin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Aydın, “Bir hasta ve yakını tarafından darp edilen doktor ve çalışanlarımız işlerine devam etmişler. Herhangi bir hizmet akışını engellemeyerek yeminlerine sadık kalmışlardır, ailesinden çok hastaları için fedakarca çalışan sağlıkçılara uygulanan şiddetin bir an önce önlenmesi en önemli konu olmalıdır. İnegöl Hastanesi Acil Servisinde hasta ve yakını haricinde muayene salonuna üçüncü şahısların alınmaması konusunda hastane yönetiminin gerekli önlemleri alması. Doktor ve çalışanların daha sakin ve huzurlu ortamlarda güvenle hizmet sunmalara için gerekli fiziki ortamın sağlaması konusunda üstüne düşeni yapmasını talep ediyoruz. Saldırıya uğrayan doktor ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Hemşerilerimizden sağlık çalışanlarına yardımcı olmalarını, sağlıkçıların halkımıza hizmet için var olduğu bilinciyle hareket etmelerini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYORUZ

Acil Serviste hasta yakınları tarafından yapılan şiddete maruz kalan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Altıntaş ise, “Acil Servisler 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bıçaklanan, vurulan, alkollü, ilaç almış her türlü hasta gelebilir. Biz bunları tedavi etmekle mükellefiz. Ama ne yazık ki, özellikle bıçaklama ve kurşunlama olaylarında psikolojik durumu sıkıntılı arkadaşların yanında gelen alkollü onlarca kişi hastanın başından ayrılmıyorlar. Bizim hastaya müdahale etmemize müsaade etmiyorlar. Ve bizi baskı altına alıp, psikolojik travmaya uğratıyorlar. Biz bu şartlarda hastaya faydalı olamıyoruz. Personelle, can güvenliğimiz olmadığı için rahat çalışamıyoruz. Yaralının başında ne dediğini anlayamadığımız, ne konuştuğunu bilmeyen insanları acilin ortasında görmek istemiyoruz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş