İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde çalışan bir memur, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yaptığı başvuruda, İnegöl Tapu Müdürlüğünde milyonlarca liralık vurgun yapıldığı iddiasında bulundu. Memur'un CİMER'e yaptığı ihbar sonrası  görevlendirilen müfettiş, İnegöl Kaymakamlığı'nın izniyle soruşturma başlattı.

Soruşturmada, Tapu Müdürlüğü gelirlerini hesabına geçirdiği iddia edilen görevliler tespit edildi. Müdürlükte çalışan 4 personel görevden uzaklaştırıldı.

Soruşturma kapsamında, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 2 gün önce, yolsuzlukla ilgisi olduğu öne sürülen 4'ü Tapu Müdürlüğü personeli, 6'sı Emlakçı 10 kişiyi gözaltına aldı. 10 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.

AVUKATTAN TEHDİT VE SALDIRI

Şüphelilerin adliyeye sevkini görüntüleyen basın mensuplarına “çekemezsiniz” deyip, bir basın mensubunun elindeki kamerayı zorla kapattıktan sonra “çek bakalım ne oluyor” şeklindeki tehdidi ise kameralara yansıdı. Şüphelileri mahkeme de savunması gereken avukatın, görevinin dışına çıkarak basın mensuplarına fiziki saldırının yanı sıra sözlü tehditte bulunması dikkat çekti.

Etiketler
Okumaya Devam

Benzer Haberler

Tümünü Gör
Tepkiler yükleniyor…
Okur Yorumları

Yorumlar· 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Yorumlar yükleniyor…