Bursa’nın Harmancık, Kestel ve Gürsu ilçelerinde meydana gelen orman yangınları kamuoyunda büyük üzüntüye neden olurken, bir açıklama da İçişleri Bakanlığı İnegöl Roman Saha Koordinatörü ve İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit’ten geldi. Lekesizyiğit, yaptığı yazılı basın açıklamasında, yaşanan felaketin sadece doğayı değil, gelecek nesilleri de tehdit ettiğini ifade etti.

“Sessiz kalmamız mümkün değildir” Roman toplumu olarak doğaya, ağaca ve yaşama karşı içten bir bağlılıkları olduğunu vurgulayan Lekesizyiğit, “Bu acı tablo karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Yanan her ağaç, yok olan her ormanlık alan; çocuklarımızdan eksilen bir nefes, doğaya vurulan derin bir yaradır” ifadelerini kullandı.

“Yangın sadece doğayı değil, toplumsal yaşamı da etkiliyor” Yangınların etkisinin yalnızca ekosistemle sınırlı kalmadığını, köy hayatından şehir yaşamına kadar birçok toplumsal düzeni de olumsuz etkilediğini belirten Lekesizyiğit, orman teşkilatı, itfaiye, güvenlik güçleri ve gönüllüler başta olmak üzere yangınla mücadele eden herkese minnettarlık duyduklarını söyledi.

Topluma duyarlılık çağrısı Özellikle ormanlık alanlara yakın yerlerde yaşayan vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunan Lekesizyiğit, “Bu yaşananlar bize bir kez daha göstermiştir ki; yeşil vatanımızı korumak sadece görevli kurumların değil, hepimizin sorumluluğudur. Her bireyin daha dikkatli, duyarlı ve tedbirli olması hayati önem taşımaktadır” dedi.

“Hazırız, kararlıyız” Açıklamasının sonunda kurum olarak her türlü iş birliğine açık olduklarını vurgulayan Lekesizyiğit, “İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği olarak bu süreçte üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Doğamızı, yaşam alanlarımızı ve yeşil vatanımızı korumak için hep birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Okumaya Devam

Benzer Haberler

Tümünü Gör
Tepkiler yükleniyor…
Okur Yorumları

Yorumlar· 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Yorumlar yükleniyor…