Başkan Musaoğulları, Ahıska Türklerinin tarih boyunca ağır bedeller ödediğini belirterek, 1944 yılında ana vatanları Ahıska’dan sürgün edilen halkın, ikinci büyük trajediyi 1989 yılında Özbekistan’ın Fergana Vadisi’nde yaşadığını ifade etti.

Fergana Olayları'nın sıradan bir toplumsal gerginlik olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Musaoğulları, olayların sürgünle yurtlarından koparılan Ahıska Türklerine yönelik planlı bir saldırı niteliği taşıdığını söyledi. O dönemde yaşanan olaylar sırasında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda evin yakıldığını ve binlerce Ahıska Türkünün yeniden göç etmek zorunda bırakıldığını hatırlattı.

Musaoğulları, "Fergana Olayları, Ahıska Türkleri için sürgün içinde sürgün anlamına gelmektedir. Canlarını kurtarmak zorunda kalan yüz binden fazla soydaşımız Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna ve dünyanın farklı bölgelerine savrulmuştur." dedi.

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu acıyı yalnızca yıl dönümlerinde değil, her zaman yüreklerinde taşıdıklarını belirten Musaoğulları, Ahıska Türklerinin hafızasında Fergana'nın derin izler bıraktığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin himayesi altında huzur ve güven içinde yaşadıklarını belirten Musaoğulları, dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir soydaşlarının mağduriyetine kayıtsız kalmayacaklarını vurguladı.

Etiketler
Okumaya Devam

Benzer Haberler

Tümünü Gör
Tepkiler yükleniyor…
Okur Yorumları

Yorumlar· 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Yorumlar yükleniyor…