İSTANBUL
CHP’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için olası seçimde kendi adayının şansı düşük kalırsa Yeni Parti adayına destek verilmesi ve Menderes yönteminin değerlendirilmesi konuşuluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olası bir başkanlık seçimi ihtimali, CHP’de yeni bir strateji tartışmasını gündeme getirdi. CHP kurmaylarının, belediyenin el değiştirmemesi için İzmir’in Menderes ilçesinde uygulanan yöntemin İstanbul’da da değerlendirilebileceği belirtildi.
Konuşulan senaryoya göre CHP’nin kendi adayının seçimi kazanma ihtimalinin düşük kalması durumunda, Yeni Parti’nin adayına destek verilmesi gündeme gelebilecek.
Yaklaşımın temelinde, CHP’nin yönetimindeki belediyelerin başka bir partiye geçmesini önleme hedefi bulunuyor. CHP kurmaylarının, Menderes’te yaşanan süreci İstanbul açısından önemli bir örnek olarak değerlendirdiği aktarıldı.




