KONYA
Adalet Bakanlığı, dört ildeki dört faili meçhul cinayet dosyasının aydınlatıldığını açıkladı. Soruşturmalarda çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Konya, Kahramanmaraş, Mersin ve Hatay’da geçmiş yıllarda işlenen dört faili meçhul cinayet dosyasının yeniden incelenerek aydınlatıldığını açıkladı. Soruşturmalar kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Gürlek, Bakanlık bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda 68 dosyada 75 cinayetin faili meçhul olmaktan çıkarıldığını belirtti. Dosyalarda delillerin teknolojik imkânlar, kriminal incelemeler, DNA analizleri, iletişim kayıtları ve tanık ifadeleriyle yeniden değerlendirildiği bildirildi.
Konya’daki dosyada 5 tutuklama
Konya-Ankara kara yolunda 2005’te ateşli silahla vurulmuş halde bulunan Ömer Faruk Akıllı’nın ölümüne ilişkin soruşturmada, maktulün Bursa’da çalıştığı otelde yaşanan bir anlaşmazlığın ardından alıkonulmuş olabileceğine dair bulgular incelendi. Tanık ifadeleri ve iletişim kayıtlarının yeniden değerlendirilmesi sonrasında düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i tasarlayarak öldürme suçundan tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.
Yeni doğan bebeğin ölümü soruşturuldu
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 2010’da boş arazide cansız bedeni bulunan yeni doğmuş bebeğe ilişkin dosyada hastane kayıtları ve tanık ifadeleri incelendi. Çalışmalar sonucunda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri bebeği doğumdan sonra araziye bıraktığını beyan etti. Şüphelilerden 1’i tutuklanırken diğeri hakkında adli kontrol uygulandı.
Mersin’de 6 şüpheli gözaltına alındı
Mersin’de Bahaddin Sefer’in cansız bedeninin 2007’de bir evin avlusunda betonla kapatılmış buzdolabında bulunmasına ilişkin dosyada, farklı illerde 32 kişinin ifadesine başvuruldu. Tanık beyanları ve iletişim kayıtlarının incelenmesinin ardından Mersin merkezli 6 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Hatay’daki soruşturmada 11 gözaltı
Hatay’ın Samandağ ilçesinde 2006’da deniz kıyısında bıçaklanmış halde bulunan İbrahim Akgöl’ün dosyasında HTS kayıtları ve tanık ifadeleri yeniden ele alındı. Soruşturma kapsamında 16 ilde, 10’u ceza infaz kurumlarında bulunan toplam 52 kişinin bilgisine başvuruldu. 12 şüpheliye yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı; bir şüphelinin ceza infaz kurumunda bulunduğu belirlendi.
Bakan Gürlek, soruşturmaların Cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk birimleriyle yürütüldüğünü belirterek faili meçhul cinayet dosyalarında delillerin takip edileceğini ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.



