Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de aralarında bulunduğu 28 şüpheli, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Belediye ve Özmen’in evinde arama yapıldı.

Eyüpsultan Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de aralarında bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23’ü kamu görevlisi toplam 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ekipler, kararın ardından eş zamanlı operasyon düzenledi ve şüphelilerin tamamını gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında Eyüpsultan Belediyesi binasında ve Mithat Bülent Özmen’in evinde arama yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

1971 yılında Ağrı’da doğan Özmen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Jean Monnet bursuyla Brüksel’de uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapan Özmen, bankacılık ve finans alanında doktorasını tamamladı. Çalışma hayatına 1992’de Dışişleri Bakanlığı’nda başlayan Özmen, daha sonra Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’nda görev yaptı. Bankacılık, finans ve enerji sektörlerinde yöneticilik görevleri üstlenen Özmen, 2019’da İGDAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Grup Başkanlığı görevini de yürüten Özmen, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Eyüpsultan Belediye Başkanı seçildi ve 5 Nisan 2024’te göreve başladı.

Okumaya Devam

Benzer Haberler

Tümünü Gör →
Tepkiler yükleniyor…
Okur Yorumları

Yorumlar· 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Yorumlar yükleniyor…