ALANYA
Zekeriya Öner, ATM’den çıkan 4 bin 900 avroyu polise ve bankaya bildirdi. Para, kooperatif aracılığıyla sahibi Nadir Akkoyun’a teslim edildi.
Antalya’nın Alanya ilçesinde özel halk otobüsü şoförü Zekeriya Öner, 25 Ekim’de para yatırmak için durduğu ATM’den çıkan 4 bin 900 avroyu sahibine ulaştırdı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi-Dinek Mahallesi hattında görev yapan Öner, saat 17.00 sıralarında Kestel Mahallesi’ndeki ATM’nin önünde durdu. ATM’nin ses çıkardığını fark eden Öner, iptal tuşuna bastı. Bunun üzerine makineden 4 bin 900 avro çıktı.
Önce ATM’den ayrılan iki kişiye ulaşmaya çalışan Öner, sonuç alamayınca durumu polise ve bankaya bildirdi. Parayı, otobüsünün bağlı bulunduğu Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi aracılığıyla ulaşılan sahibi Nadir Akkoyun’a teslim etti.
“ATM para verdi. Tomarla paraydı, ne kadar olduğunu bilemedim. Parayı alıp arkamı döndüm, arkadaşları göreyim, onlara bilgi vereyim diye. Ulaşamayınca karakolu ve bankayı aradım. Bugün de kooperatif sayesinde paranın sahibini bulduk ve teslim ettik.”
“O tarihte saat 17.00 civarında bankamatiğe para yatırdım ancak telaşlıydım, onayı beklemeden ayrıldım. Ayrıldıktan sonra hesabı kontrol ettim. Para hesaba geçmemiş. Kooperatifimiz sağ olsun, bize ulaştı. Arkadaşa bu duyarlı davranışından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Böyle insanların aramızda kalması çok duygulandırdı.”


