BURSA’NIN HALKA HEZİMETLERİ

Bir önceki yazımda halk üzerinde oynanan oyunların maksadına ilişkin bir kaç kelam etmiştim. Bu durumu rehavet havasında tırmandıran Büyük şehrimize de iki çift lafım olacak! Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir’e bağlanmanın ardından ilçemizi şehir statüsünden resmen kasaba köy statüsüne indirgemeye çalıştılar. Bu Bütünşehir Yasası’ndan mı kaynaklanıyor, hayır! Bu Büyükşehir’in küçük yönetiminden kaynaklanıyor. Halka hizmet diye […]

Yayınlama: 08.02.2017
27.471
A+
A-

Bir önceki yazımda halk üzerinde oynanan oyunların maksadına ilişkin bir kaç kelam etmiştim. Bu durumu rehavet havasında tırmandıran Büyük şehrimize de iki çift lafım olacak! Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir’e bağlanmanın ardından ilçemizi şehir statüsünden resmen kasaba köy statüsüne indirgemeye çalıştılar. Bu Bütünşehir Yasası’ndan mı kaynaklanıyor, hayır! Bu Büyükşehir’in küçük yönetiminden kaynaklanıyor. Halka hizmet diye planlanan ve hayata geçirilen projelere bakıyoruz, diğer taraftan su sorunu, yol sorunu, altyapı sorunu falan derken sorunlar şehri olup çıkıyoruz. Ha bu sorunlar daha önce yok muydu, vardı ama sizin Büyükşehriniz kadar çözümsüz ve tuzlu değildi. Halka hizmet adı altında bu kadar halka yüklenmeniz ve her hizmete ve değere maksimum paha biçmeniz hizmet değildir aksine zulmettir. Su fiyatları aldı başını gidiyor… Altyapıda sıkıntılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Alanyurt’ta meydana gelen boru patlaması malum. Sokaklar sele döndü. Beylik Hanı vardı, restorasyonu başladı diye sevindiğimiz ama aylar geçti hala restorasyonu tamamlanmadı. “Millet aya çıktı, biz İshakpaşa Camii’nin tuvaletlerini yerin altına mı alamayacağız” cümlesi kullanılmıştı Büyükşehir dili ile… Ama aradan yıllar geçti, millet aya çıkmaya devam ederken bizim İshakpaşa tuvaletleri hala yerin altına alınmadı. Bunlar bir kısım sıkıntılar… Duyuyoruz hizmet masalarında Nazım Hikmet şiir dinletisi ile iş yapan yöneticileri… Demek ki bu tarz ve bu tür senfoni tutmuyor, değiştirin bu ritmi diyoruz artık!

 

Halka hizmet diyorsanız, halkı memnun edecek, halkın sağduyusunu kazanacak ve idarenizde halk,halk olduğunun ve onun menfaati doğrultusunda mesai harcayan, yöneten idarecilerin olduğunun farkına varmalıdır. Gazetelerin köşe yazılarından tutunda, vatandaşların sosyal medya hesaplarına kadar kınamaları, sorunları, sıkıntıları dile getirmeler mevcutken, neden önlemeler alınmıyor, neden bu vatandaşları hizmet yerine hezimete terk ediyorsunuz? Halkın eli ile koltuk sahibi olanlar unutmamalıdırlar ki, zamanı geldiğinde aynı el indirmesini de bilir. Makamına, koltuğuna güvenenler için söylüyorum; ben hayatımda o makam ve koltukları ile mezara gömülenini daha görmedim. Yapılanların karşılığı gerek burada gerek ahiret yurdunda elbet karşılığı olacaktır. Ümit ediyorum ki bu yanlışlar düzelir ve halk odaklı hizmetler yapılır.








Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş