SENDİKALAR ARASI GERGİNLİK SÜRÜYOR

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Sinan Aktaş’a yapılan saldırının kendileri ile ilintilendirilmek istenildiği iddiasında bulunarak, “Bizi dost düşman herkes bilir ki dostluğumuz da düşmanlığımız da alenidir. Gayri ahlaki değildir” dedi.

Yayınlama: 11.05.2016
804
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, yazılı bir basın açıklaması yaparak Sinan Aktaş’a yapılan saldırı sonucu kendilerine yöneltilen iddialara yanıt verdi.

 

“BİZ O CEZAYI TACİZDEN, ZİMMETTEN, KUL HAKKI GASPINDAN ALMADIK”






Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, “Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker’in İnegöl’de yapmış olduğu basın açıklamasından İnegöl Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Sinan Aktaş’ın kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edildiğini öğrendim. Öncelikle Sinan Beye geçmiş olsun diyorum. Şeker’in şahsımı hedef alan konuşmasında ‘Bursa’dan yanında getirdiği bir kişi’ diye ifade ettiği Şube yöneticisi arkadaşım Murat Beşiktepe’dir. İnegöl İlçe Temsilcimiz Şenol Şahin ile beraber birçok okulu ziyaret ettiğimiz gibi Dumlupınar Ortaokulunu da ziyaret ettik. Öğretmen arkadaşlarımızın kantinde olmaları sebebiyle onlarla beraber orada oturup sohbet ettik. Daha sonra da okul idaresiyle görüşmek üzere müdür odasına çıktık ancak vekil, okul müdürünün okulda bulunmaması sebebiyle müdürün de eşi olan vekil müdür yardımcısıyla konuştuk. Ancak liyakatsiz ve makam hırsı olanların da sık sık başvurdukları üzerimizden makam devşirme uyanıklığını ‘beni tehdit ettiler’ diyerek sergileyen bu müdür yardımcısında da görmüş olduk. Sendikal gücünü kullanarak eğitim çalışanlarını tehdit ederek, şantaj yaparak, onları baskı altına alarak sendikacılık yapanların kimler olduğunu kamuoyunun vicdanlarına havale ediyorum. 15 ay ceza almamızı diline dolayan arkadaşlara şunu hatırlatmak isterim ki; biz bu cezaları tacizden, zimmetten, kul hakkı gaspından değil sendikal hak mücadelesinden aldık. 28 Şubat sürecinde haklarını savunup ceza alanları kutsayıp hak mücadelesi terazisinde tartanların bizim hak mücadele bedelimizi kınamasını en basit söylemle riyakârlık olarak değerlendiriyorum” dedi.

 

AKIL TUTULMASI

Türkoğlu, “Ben sendikal mücadelemi şeffaf kamuoyu önünde yapan bir sendikacı oldum. En ağır hak ihlallerine muhatap olduğumuz dönemlerde bile bunun hilafına bir hareketimiz, düşüncemiz olmamıştır. Bu tavrımız her kesimin malumu iken İlçe temsilcilerinin yüzleri belirsiz kişiler tarafından darp edilmesini bizim İnegöl ziyaretimizle ilintilendirme çabalarını hayretle karşılıyorum. Ben Bursa’nın birçok ilçesini ziyaret eder sendikal çalışmalara katılırım. O günkü trafik kazaları, gasp, hırsızlık, gibi işlerden benim sorumlu tutulmam nasıl bir akıl tutulmasıdır. Türkoğlu düşmanlığı sizleri nasıl bir mecraya savurmuştu ki vehimli bir psikolojiye esir oldunuz. Bizi dost düşman herkes bilir ki dostluğumuz da düşmanlığımız da alenidir. Gayri ahlaki değildir. Yapmış oldukları bu gayri ahlaki ilintilendirme ve iftiralardan dolayı Cumhuriyet Savcılığımıza gerekli suç duyurularında bulundum. Her zeminde hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Uğur KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş