ALTIN’DA YÜKSELİŞ SÜREBİLİR

İnegöl Kurumcular Dernek Başkanı Adem Emre, geçtiğimiz gün son zamanların rekorunu kıran altın fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, fiyatların yüzde olarak daha yukarıya çıkabileceğini ifade etti.

Yayınlama: 11.01.2017
719
A+
A-

2016 Yılının Türkiye için yi geçmediğini de belirten Adem Emre, 2017’den umutlu olduklarını ifade etti.

 

DOLAR NEDENİ İLE ALTINDA ARTIŞ YAŞANIYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adem Emre, “Kuyumcular olarak baktığımız zaman, altının bir ölçüsü var. Altının TL olarak rekor kırmasının sebebi, Doların TL karşısındaki güçlülüğünden kaynaklanıyor. Dolar bu güçlülüğünü korur mu korumaz mı bilemiyoruz ama mesaj olarak şunu diyebiliriz; evet altın bugün pahalı olarak gözükebilir ama yarın ucuz olabilir. Ucuz olabilir derken, bugün ki fiyat ucuz olabilir. Altının bir maliyeti var. Ve fiyatı bu maliyetin altına düşmesi mümkün değil. Bugün ki olan rakamlar hemen hemen maliyettir. Ons bazında baktığımızda.  Bin 939 Dolar olduğu dönem de oldu. Genelde altının birden bire sıçrama yaptığı dönemleri çok alış verişin yapıldığı dönemler değil. Genelde durgun olduğu dönemler olmuştur” dedi.

 

ALTINI OLAN SATMASIN

“Ben altınımı satayım mı satmayayım mı sorusuna gelince, bence altının şu anda satılması pek gerçekçi değil” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Emre, “Altının % olarak daha yukarıya çıkacağını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten bu konu ile ilgili mesajı verdi. Yani halkımızın döviz bozdurup altın alın almasını istedi ama dövizinizi bozun öyle durun anlaşıldı. Aslında dövizinizi bozdurun altına geçin mesajı verdi Cumhurbaşkanımız ama net anlaşılmadı” şeklinde konuştu.

 

DÜYANIN HER YERİNDE ALTIN FİYATLARI HEMEN HEMEN AYNI

Dünya’da altın fiyatlarının hemen hemen aynı olduğunu ifade eden Emre, “Dünyanın her tarafında altın fiyatları hemen hemen aynıdır. Kilo bazında baktığımız zaman en fazla 100 Dolar oynayabilir. Bir yerde çok ucuz  veya bir yerde çok fazla gibi bir durum söz konusu değil. Yatırımcımız için ellerindeki altınlara sahip çıkmalarını öneriyorum. Zorunlu olmadıkça satış yapmayalım. Yatırım yapmak istiyorsak, paraya ihtiyacımız yoksa altına yatırım yapalım” dedi.

 

2016 İYİ GEÇMEDİ

2016 Yılının ülkemiz için iyi geçmediğini ifade den Emre, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “2016 senesi bir kaç yılın birikimidir. Arzu edilmeyen şeyler yaşandı ülkemizde. Kimsenin hayaline bile gelmeyecel şeyler yaşandı. Allah’ın izni ile 2016 senesi son zor senemizdi diye düşünüyorum. 2017’den ümidimiz var. İnşallah o günleri de göreceğiz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş