KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler’in (KOBİ), ülke ekonomilerinin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, KOSGEB olarak KOBİ’lerin üretim, ürün ve hizmetlerinde kalite ve verimliliği artırmayı, teknolojik düzeylerini yükselterek, pazar paylarını artırmayı amaçladıklarını söyledi.
BTSO 51. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çetinkaya, Meclis üyeleri Mustafa Bakır, Gültekin Delen ve Komite Üyesi Bestami Rıza Aray ile birlikte KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ’ı ziyaret ederek, kurumun KOBİ’lere yönelik destek programı konusunda görüş alışverişinde bulundu. Radyo, Televizyon, Gazete, Büro makinaları, Otomasyon ve İletişim sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri temsil eden komite üyeleri, KOSGEB’in küçük işletmelere sağladığı destekler hakkında bilgi aldılar. Komite üyelerine, Müdür Akdağ tarafından KOSGEB’in hedef kitlesi, K OSGEB veri tabanına kayıt süreci ve güncel destek programları konusunda ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
ARTIK TİCARET VE HİZMET SEKTÖRÜNÜ DE DESTEKLİYORUZ
KOSGEB Müdürü Ahmet Akdağ, ziyarette yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin ülke ekonomileri için taşıdığı öneme dikkat çekerek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonominin temel taşını küçük ve orta ölçekli işletmelerin oluşturduğunu söyledi. KOBİ’lerin ekonomi için önemini vurgulayan sayısal verileri de paylaşan Akdağ, işletmelerin yüzde 99’unu KOBİ’lerin oluşturduğunu, çalışanların yüzde 76’sını istidam ettiğini, yatırımların yüzde 50’sini ve ihracatın yüzde 62.6’sını KOBİ’leri geçekleştirdiğine değindi. 2002 yılına kadar KOBİ’lere danışmanlık hizmeti verdiklerini, 2002 yılından sonra kredi desteği sağlayan bir kurum haline geldiklerinden söz eden Akdağ, Bursa’da veri tabanlarına kayıtlı 38 bin işletmeye hizmet verdiklerini ve 2015 yılında 24 milyon lira kredi desteği sağladıklarını bildirdi. Akdağ, imalat sektörüne destek veren KOSGEB’in 2009 yılından sonra ise hizmet ve ticaret sektörünü de destek kapsamı içine aldığını belirtti.
HER HAFTA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPIYORUZ
Ahmet Akdağ, girişimcilere ve KOBİ’lere yönelik destek programları konusunda ise haftada bir gün bilgilendirme toplantısı yapıldığına da değinerek, “Her çarşamba saat 14.00’te yapılan toplantıda hedef kitle, desteklemelerden yararlanma koşulları, veri tabanına kayıt süreci ve güncel destek programları hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktarıyoruz. KOSGEB’in hedef kitlesi KOBİ olmakla birlikte, KOBİ olmak isteyen girişimciyi de destekliyoruz. İşletme açmak isteyen gerçek şahıslar destek için kurumumuza başvurabilir. AR-GE, inovasyon, endüstriyel uygulama, iş birliği-güç birliği, tematik programlar, KOBİ gelişim programları gibi birçok destek programlarıyla ölçeksel ihtiyaçları desteklemeye çalışıyoruz’ şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ