18 Mart coşkuyla kutlandı

İnegöl Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla özel ve coşkulu bir tören gerçekleştirildi. Programda sahne alan yaklaşık 120 kişilik koro ve mehter ekibi, unutulmayacak bir konser verdiler.

Yayınlama: 21.03.2016
428
A+
A-

İnegöl Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, İnegöl Tarihi Mehteranı ve Bursa Kılıç Kalkan ekibinin aynı sahneyi paylaştığı Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri, ilçe halkı tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Yaklaşık 100 kişilik bir kadroyla Çanakkale Savaşı zamanında söylenen türküler, şarkılar ve marşların seslendirildiği muhteşem gece tarihi İnegöl mehteri eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile başladı.

 

TARİHİN YAZDIĞI EN ŞEREFLİ KAHRAMANLIK DESTANI






İstiklal Marşı’nın ardından bu özel gece ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz, bu akşam burada bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yâd etmek Çanakkale Zaferini kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 101 yıl önce, yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Çanakkale’yi üç kelimeyle anlat deseler şöyle derdim; ‘Geldiler, gördüler, döndüler’. Geldiler. Ama ben diyorum ki gördüler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur” dedi.

 

ESARET ZİNCİRİNİN KIRILDIĞI YER ÇANAKKALE

“Tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale’de öyle bir ruh ortaya çıktı ki çelik ve barut; inancın, imanın, azmin karşısında yenik düştü” diyen Aktaş; “O öyle bir ruhtur ki ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Davaları büyüktü. Vatan davasıydı çünkü. Çanakkale öyle bir yer ki yokluk-varlığı, maneviyat-maddiyatı ve sevgili misafirler özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Esaretin zincirini kırmıştır. Ve gidenler, canlarını bizim için veren yüz binler şuan içimizde dolaşıyor. Yüce Allah, kutsal kitabımızın Al-i İmran süresinde buyuruyorlar ki; ‘Onlara ölü demeyin, onlar diridirler’ ve ben diyorum ki onlar bizi izliyorlar. Şuan aramızdalar. Onların taşıdığı asil ruh biliyorum ki sizlerin damarlarında dolaşıyor” şeklinde konuştu.

 

“GİDİP DE DÖNMEMEK, GELİP DE GÖRMEMEK VAR”

Aktaş, “Düşünün, binlerce yıldır çeşitli cephelerde kanlarını dökerek bu coğrafya parçasını vatan yapanları. Düşünün ‘Gidip de dönmemek, gelip de görmemek var’ diyerek helalleşip evden çıkmanın ne zor olduğunu. Düşünün, azıcık zaman ayırıp düşünün. Toprağa cansız düşen o gencecik bedenlerin umutlarını, hayallerini, düşlerini düşünün. Bu kahramanlar, 1911 Trablusgarp Savaşı’ndan 1922 İstiklal Savaşı’nın sonuna kadar, Çanakkale’den Bakü’ye, Galiçya’dan Arabistan çöllerine kadar ve son 30 küsur yıldır da vatanımızın değişik yerlerinde PKK terör örgütüne karşı savaştılar. Şehit cenazesi gelmeyen köyümüz ya da mahallemiz belki de kalmamıştır. Çanakkale’de 250 bin şehidimiz kaldı. Arıburnu’ndaki savaşlarda 6,5 saat gibi kısa bir sürede 10 bin kayıp verdik.”

 

“GÖREVİ ŞANINA YAKIŞIR ŞEKİLDE YERİNE GETİRMELİYİZ”

“Son dönemde ülkemizin ekonomik olarak iyi yerlere gelmesini istemeyen ve Türkiye’nin dünya siyasetinde söz sahibi bir konuma gelmemesi için uğraş veren iç ve dış mihraklara karşı, Çanakkale’de olduğu gibi milletçe tek ruh tek yürek olarak birleşirsek bu zor günleri atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Onlar, bu topraklara kanlarını akıttılar. Bizler terimizi akıtalım. Onlar bu vatan için canlarını verdiler. Bizler emeğimizi verelim. Şehitlerimizin kanlarını dökerek, canlarını vererek koruduğu bu yurdu yüceltmek hepimiz için ulusal bir görev olmalı. O halde ben bu milletin bir Belediye Başkanı olarak, sen bu vatanın bir işçisi, bir memuru, bir doktoru, bir öğretmeni ve öğrencisi, kısacası bu bayrağın rüzgârı, İstiklal Marşı’nın sesiyim diyen her Türk vatandaşı, aldığı bu emaneti ve görevi şanına yakışır bir şekilde yerine getirmeli.”

 

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN

“Çanakkale Savaşları’na gidip geri dönmeyen ve şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü kutlar, bu toprakları bize kutsal kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, tarihte belli başlı cephelerde vatanı için bizim için canlarını hiçe sayıp şehit olan kahramanlarımızın ruhları şad olsun diyor, bu özel ve anlamlı gecenin tertip edilmesine katkı ve destek olanlara şükranlarımı sunar, tüm İnegöllü hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

 

HÜZÜN VE COŞKU BİR ARADA

Program; Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından İnegöl Belediyesi korolarının söylediği Çanakkale türküleri ve marşları ile devam etti. Göçmen Cami İmam Hatibi Nazmi Özden’in Çanakkale Şehitleri için okuduğu sela ve dua geceye katılanları hüzünlendirirken İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Ekibi ile Bursa Kılıç Kalkan Ekibinin gösterileri ise izleyicilerden büyük bir beğeni topladı.

 

Anlamlı ve özel gece, plaket ve çiçek takdimleri ile sona erdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş