MEHMET TAŞ’TAN AHISKALILARA MÜJDE “Çalışma izni sorununu kökünden çözdük”

İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve beraberindeki heyet, Ankara’da ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir toplantı yaptık. Çok şükür çalışma izni sorununu kökünden çözdük. Gerekli talimatları verdi” dedi.

Yayınlama: 16.03.2016
422
A+
A-

Ankara’da ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile toplantı yapan heyet, Ahıskalıların çalışma izni sorunun çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

 

TURKUAZ KART HAZIRLANACAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “Ahıska Türkleri Federasyonu olarak çalışma izniyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir toplantı yaptık. Çok şükür çalışma izni sorununu kökünden çözdük. Gerekli talimatları verdi. Çalışma yapılarak Bakanlar Kuruluna konuyu gündeme getireceğini söyledi. Haziran ayından sonra uzun süreli olarak çalışma izinleri çıkacak. Bu bizim için vatandaşlığa eş değer oluyor. Oy kullanma hariç tüm haklardan yararlanılabilecek. İlk olarak internet üzerinden müracaat edilecek. Çalışma izni aldıktan sonra aynı çalışma izniyle istediği yerde çalışabilecek. İnegöl’de toplam 8 bin Ahıskalı vatandaşlık bekliyor. Bunların 5 bine yakını çalışan. Bursa’da 18 bin, Türkiye genelinde ise 25 bin 750 Ahıskalı bu çalışma izninden faydalanabilecek. Çalışma izni sorunu Haziran ayında çözülüyor. Her Ahıskalı da bundan yararlanabilecek. Bu konuyla ilgili Turkuaz kart ayarlanıyor. Almanya’da yabancı vatandaşlığa geçen Türklerin kullandığı mavi kart var. Bunun benzeri olarak turkuaz kart hazırlanacak. Turkuaz kartla oy kullanma hariç Türk vatandaşların sahip olduğu tüm haklardan faydalanılacak” dedi.

 

VATANDAŞLIK KONUSU DA BAKANLAR KURULUNA GELECEK

Vatandaşlıklarla ilgili gerekli desteği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun vereceğini ifade eden Taş, “Toplantı sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ‘Çalışma izni bende. Bu sorunu çözdük. Vatandaşlık konusu da Bakanlar Kuruluna gelecek. Bu konuda diğer bakanlar beden daha duyarlı. Orada da ne gerekiyorsa yapacağız. En kısa zamanda vatandaşlık konusunu da çözeceğiz” dedi. Vatandaşlık konusu da inşallah en kısa sürede çözülecek. Bizlere çok yardımcı oldular. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve ilgili bakanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Geçen yıl dediğim gibi 2016 yılı Ahıskalıların yılı olacak” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş