Kırcalı Türkiye Finallerinde

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlediği “Benim Yetim Kardeşim” Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmasına katılan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin üç öğrencisi, Türkiye Finallerinde Bursa’yı temsil edecek.

Yayınlama: 25.02.2016
524
A+
A-

Yarışmanın Bursa elemelerinde Şiir kategorisinde, Senanur Yıldız İl Birincisi, Fadime Evran İl Üçüncüsü, resim dalında ise Tuğçe Zabun İl Üçüncülüğünü alarak yarışmanın Türkiye elemelerine katılma hakkı kazandılar.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdürrahim Mercan, “Geçtiğimiz yılı değişik yarışmalarda aldığımız yirmi ayrı dereceyle kapatmıştık. 2016 yılına da iyi bir başlangıç yaparak önce ilçe başarısı, ardından il başarısıyla başladık. Diğer yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmaya da okulumuz edebiyat öğretmeni Metin Kürümoğlu’nun danışmanlığında katıldık. Geçmişte katıldığımız şiir, mektup, kompozisyon alanlarındaki yarışmalarda almış olduğumuz Türkiye, Bursa, İnegöl derecelerinde edebiyat öğretmenimiz Metin Kürümoğlu’nun büyük payı vardır. Kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim. İlçe Milli Eğitim Müdürüm Fatih Bilican’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Yarışmada Türkiye elemelerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.






 

Okulun Edebiyat Öğretmeni Metin Kürümoğlu ise, “Aldığımız dereceler tesadüf değildir. Bu başarıların temelinde emek, özveri ve gayret var. Okulumuz sağlık alanında olduğu gibi kültürel alanda da başarılarıyla ön plana çıkan bir okuldur. Kültür edebiyat alanında hem okulumuza hem de ilçemize katkılar sunma gayreti içinde olduk. Geçtiğimiz yedi yıla baktığımızda ilçe, il ve Türkiye dereceleri olmak üzere Yetmişe yakın derece aldık.  Biz öğretmenler olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Bu açıdan gayretlerimizin karşılığını görmek bizi çok mutlu etmektedir. Öğrencilerimizin bundan sonraki hayatında da başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

Yarışmada şiir dalında birinciliğini kazanan Senanur Yıldız, “Savaş, afet ve benzeri durumlar sebebiyle yetim kalan çocukların, zor koşullar altındaki yaşantılarının, ülkemiz çocuklarınca empati yapılmak suretiyle hissedilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla şiirimi yazdım. Benim ve arkadaşlarımın başarılarında öğretmenim Metin Kürümoğlu’nun büyük payı var. Kendisine ve beni destekleyen okul idaresine, arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş