AKÇA, KAHRAMANLARI ÖDÜLLENDİRDİ

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, başarılı çalışmalar gerçekleştiren Emniyet ve Jandarma personellerini başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Yayınlama: 15.01.2016
502
A+
A-

42 Emniyet ve 13 jandarma personeli olmak üzere 55 personelin ödüllendirildiği törene, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Adem Emre de katıldı.

 

Törende açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça, “Bugün burada gerek jandarma teşkilatımızda gerekse emniyet teşkilatımızda görev alanlarda başarı göstermiş arkadaşlarımızı başarı belgesiyle ödüllendirmek için toplandık. Jandarma ve polisimizin her bir ferdi değerlidir çalışmaları kıymetlidir, takdire şayandır. 2014 yılı ve 2015 yılıyla alakalı rakamlar paylaşmak istiyorum. 2014 yılında nüfusumuz 236 bin civarındaydı. Jandarma bölgemizde meydana gelen olay sayımız bin 761. Polis bölgemizde meydana gelen olay sayımız ise 7 bin 643. Yani 2014 yılında toplamda 9 bin 404 meydana gelmiş. 2015 yılı nüfusumuz 242 bin 232. 2014 yılına göre 2015 yılında nüfusumuz artmış ama jandarma bölgesinde meydana gelen olay sayısına batkımızda bin 761’den bin 360’a düşmüş. Yani jandarma sorumluluk bölgemizde 401 tane olay az yaşanmış. Yine polis bölgemizde meydana gelen 7 bin 643 olay ise 666 gerileyerek 6 bin 977’ye düşmüş. Toplamda polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde bin 67 olay daha az yaşanmış. 2015 yılında jandarma ve polis sorumluluk bölgesinde toplam 8 bin 337 olay meydana gelmiş. Doğal olarak akla şu geliyor. Nüfus artarken, suç istatistikinde de orantılı artış bekleniyor ama İnegöl’de nüfusumuz arterken, suç istatistikinde %13 suçta azalış var. Bunda jandarma ve emniyet mensuplarımızın özverili çalışması gayreti esastır. Ben bütün emniyet ve jandarma personeline gösterdikleri başarılı performanstan dolaysı teşekkür ediyorum. Şahıslarında jandarma komutanımızı ve emniyet müdürümüzü tebrik ediyorum. Suçları aydınlatmada çok ciddi bir artışımız var. her bir olay için arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar. Öncelikli hedef suçun işlenmesinin önlenmesi. Suç işlendikten sonra da olayın failinin belirlenmesi ve yakalanması önemlidir. Bu noktada ciddi mesafeler kat ettik” dedi.






 

Kaymakam Akça’nın konuşmasının ardından barılı jandarma ve emniyet personeline başarılı belgeleri verildi. İlçe Emniyet müdürlüğüne sağlamış olduğu katkılardan dolayı ise Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Adem Emre’ye plaket takdim edildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş