2 Milyonluk destekleme

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde İPARD desteklerini içeren bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriliyor. 3 ana başlık altında düzenlenen desteklemelerde tavan destek fiyatı 2 milyon Euro’yu buluyor.

Yayınlama: 26.12.2015
430
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, çiftçilerin gelir seviyesi artırmak için hazırlanan İPARD desteklemeleri çiftçilere anlatılacak.

 

ÇİFTÇİLER KONUYA KAYITSIZ KALIYOR






Dün Ziraat Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Pazartesi günü İPARD destekleri ile alakalı odamızın üst katındaki salonda geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı yapacağız. İPARD’ın çok güzel destekleri var. Bu desteklerden İnegöl olarak yararlanamıyoruz. Bunun sebebi de şu; bununla alakalı çiftçilerimize yönelik toplantılar yapıyoruz ama çiftçilerimiz bu konuda kayıtsız kalıyor. Bizde bunu elimizden geldiği kadar anlatarak en üst seviyeye çıkarma niyetindeyiz. Tüm çiftçilerimizi bu toplantıya bekliyoruz” dedi.

 

UZMANLAR ANLATACAK

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “Şimdiye kadar müştereken çiftçilerimizi bilgilendirme anlamında çeşitli toplantılar yaptık. İnegöl’de şimdiye kadar örnek yatırımlar oldu. Pazartesi günü de yapacağımız toplantı esas olmak üzere Bakanlığımıza bağlı Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından İPARD-1, İPARD-2 başvuru ilanına çağrı toplantısı gerçekleştireceğiz. İnegöl’ümüzde bunu hayata geçirmek üzere bir toplantı yapacağız. Burada konunun paydaşları olarak ilgi duyan tüm üreticilerimiz süt ürünleri de kırmızı et, kanatlı, yumurta üretimi, pazarlama, desteklemesi, kırsal turizm, su ürünleri, arıcılık, meyve ve sebze işleme, paketleme gibi konularda genel anlamda detaylı bilgilendirme yapılacak. Ve bunlarda içerisinde tavan fiyat olan yaklaşık 2 milyon Euro’ya kadar olan bir yatırım miktarı var. Kırsal Kalkınma da konu uzmanları buraya gelerek İnegöllü üreticilerimizin, sanayicilerimizin, büyük müteşebbislerimizin, özellikle genç ve bayan çiftçilerimizin, konuya ilgi duyan İnegöllülerin bu yatırımları yapmasını istiyoruz. Detaylı açıklama uzmanlar tarafından yapılacak. Biz tarımın sanayileşmesi konusunda ilgi gösterilmesini istiyoruz. Sınırsız bir kaynak var. İnegöl’ün bir özelliği var, İnegöl’de kullanılan tarımsal destekleme üretime dönük şekilde, katma değer oluşturuyor. İnegöl’de epey bir sanayileşmiş sektör var. Pazartesi günü saat 11.00’da Ziraat Odası’nın toplantı salonunda katılan arkadaşlarımıza bilgilendirme yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş