Ailede mutluluk semineri

İnegöl Belediyesi ve Rehber-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen aile konulu seminere İnegöllüler yoğun katılım gösterdi.

Yayınlama: 11.11.2015
560
A+
A-

Pedagog Mehmet Teber’in konuşmacı olduğu ‘Ailede Mutluluk’ adlı seminerde aile içi iletişim, sevgi ve saygı gibi ailede mutluluğun kaynağı olabilecek pek çok konuya değinildi.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rehber Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sabrihan Alemdar; “İnegöl Rehber-Der olarak pek çok konuda proje üretiyor ve sırayla projelerimizi hayata geçiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın içerisinde bizim için en önemli husus muhakkak aile hayatıdır. Çünkü aile toplumumuzun çekirdeğidir. Bizlerde Rehber-Der olarak bu bilinç doğrultusunda aile ve aile hayatına yönelik çalışmalarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Bugünde Uzman Pedagog Mehmet Teber’in katılımı ve Belediyemizin de katkılarıyla bu çalışmayı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.






Konuşmacı Teber’in günlük hayattan aldığı örneklerle basit bir dilde anlattığı aile hayatında mutluluğu yakalamayı sağlayacak ipuçları dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Seminerin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçmiş ile günümüzdeki aile hayatını kıyaslayarak toplumda zamanla yitirilen değerlerden bahsetti.

 

Aktaş konuşmasının devamında; “Bazı rakamları duyduğumda müthiş bir şekilde üzülüyorum. İhracatınız artar, şehirler büyür, ekonomi genişler, caddeler sokaklar güzelleşir, sanayi ticaret gelişir, sosyal hayat gelişir. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra modern çağın gelişiyle birlikte aile hayatında yaşanan erozyon ve akabinde boşanma vakalarının artışı gelecek için gerçekten düşündürücü bir durum. Bugün gelinen noktada %19’luk boşanma oranı gerçekten düşünülmesi gereken, ürkütücü bir rakam. İnegöl gibi muhafazakâr bir şehirde bile bu oranları maalesef görüyoruz. Allah kimsenin birliğini, dirliğini ve evinin düzenini bozmasın” dedi.

 

Başkan Alinur Aktaş konuşmasını kendi aile hayatından verdiği birkaç örnek ile tamamladı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş