Bursa’dan İZED’e ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç ve beraberindeki heyet, istişare kapsamında İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci’yi ziyaret etti.

Yayınlama: 12.08.2015
758
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç, Sosyal Çalışmacı Tuğrul Dede, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimi Personelleri Rıdvan Akıncı ve Denet Gürbüz ile birlikte İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci’yi ziyaret ederek istişarelerde bulundular. Gerçekleştirilen ziyaret esnasında heyet, İZED’i daha yakından tanımak için gerçekleştireceği programlara katılma talebinde bulundu.

 

BURSA’DA 90 CİVARI ENGELLİ DERNEĞİ BULUNUYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ilimize bağlı 90’a yakın engelli derneğine ziyaretlerde bulunuyoruz. Bunların bir kısmı faaliyet gösterirken bir kısmı tabela olarak durmaktadır. Bunların yaptıkları faaliyetleri, engellilere verdikleri destekleri incelemek için geziyoruz. Engelli vatandaşlarımıza nasıl hizmet yaparız, nasıl destek veririz, nerede hangi engelli vatandaşımız var konularını tespit etmek amacıyla ziyaretlerimize başladık. 1 yılı aşkın süredir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Bu anlamda bana bağlı olan birimleri, STK’ları, dernekleri tanımak istiyorum. Müdürlük olarak onlardan destek almak, dertlerini ve sıkıntılarını öğrenmek, yaptıkları faaliyetleri ileriye götürerek engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak istiyoruz” dedi.

 

AMACIMIZ ENGELLİLERE DAHA İYİ HİZMET SUNMAKTIR

Yaklaşık 1 yıldır engelli derneklerini takip ettiğini belirten Akaç, “Henüz çoğuyla tanışamadık. Sayın Valimizin de bu konuda dernek yöneticilerine ziyaret yaparak, dert ve arzularını öğrenmemiz yolunda bize talimat vermişlerdi. Genel olarak hepsini takip edeceğiz, ziyaretler gerçekleştireceğiz. Onların isteklerini ve arzularını alarak faaliyetlerini değerlendireceğiz. Bir rapor hazırlayarak karşılıklı fikir telakkisinde bulunacağız. Amacımız engellilere daha iyi hizmet vermektir. Şuanda tüm derneklerle tanışamadık. Bu maksatla ziyaretlerimizi başlattık. İZED Başkanımız yaptıkları faaliyetleri anlattılar, çok memnun olduk ancak çoğundan haberdar değildik. Yaptıkları faaliyetlere bizleri de davet etmeleri talebinde bulunduk, onlar da bunu memnuniyetle kabul ettiler. Her ayın ilk Çarşamba günü bir toplantı gerçekleştiriyorlarmış, bizleri de çağıracaklarına dair söz aldık ve katılmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

15 BİN KİŞİ EVDE BAKIM HİZMETİ ALIYOR

Bursa’da 15 bini aşkın evde bakım hizmeti alan vatandaşın bulunduğunu belirten Akaç, “Biz bunlara hizmet götürüyoruz. Asgari ücretin karşılığı neyse kendisine bakanlara, hizmet verenlere ödeme yapıyoruz. Bunun dışında 17 bin civarında da engelli belgesi alan vatandaşlarımız mevcuttur. Bursa’da 2 tane Müdürlüğümüze bağlı huzurevimiz var. Özel Bakım Merkezlerimiz mevcut. Şuanda merkezi Bursa’da bulunan Mimar Sinan Özel Bakım Merkezi’nin İnegöl’de şubesi açılıyor. Yaklaşık 190 kişilik engelli vatandaşımıza hizmet verecek. Onun da denetimini yaptık. Devletimiz Özel Bakım Merkezlerinde kalan vatandaşlarımıza desteklemelerde bulunmaktadır. Bu desteklemeler İnegöl’de tedavi görülecek olan vatandaşlarımıza da verilecektir” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş