Üçüz Bebekler 2’si taburcu oldu

Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldikten sonra Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan üçüz prematüre bebeklerden 2’si taburcu oldular.

Yayınlama: 06.08.2015
540
A+
A-

Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde dün keyifli bir buluşma vardı. 28 gün önce Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya gelen ve bin 560 gram, bin 440 gram ve bin gram olan üçüz bebekler doğumdan hemen sonra 112 tarafından Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Yeni Doğan Yoğun bakım ünitesine getirilerek özel tedavilerle hayatta kalmayı başardılar. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından üçüz bebeklerden ikisi ailesine teslim edildi.

 

YAŞAMALARI MUCİZE GÖRÜNÜYORDU






Kiloları ve gelişimleri tamamlanan bebekler, 28 günlük yeni doğan yoğun bakım ünitesinden bin 740 ve bin 610 gram olarak taburcu oldu. Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimi Selahattin Saylık, yaşanan bu süreci tüm anne adayları için değerlendirdi. Gürle bebeklerin 32 haftalık olarak Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dünyaya geldiğini bildiren Saylık, “28 günlük yeni doğan yoğun bakım sürecinde prematüre bebeklerin yaşayabileceği sorunlarla mücadele ettiler. Yine prematüre bebeklerin en önemli problemlerinden biri olan solonum sıkıntısı üçüzlerimizde de mevcuttu. Üçüzlerimiz baştan beri anne sütüyle beslenmiş olması bağışıklık sistemlerini güçlendirdi ve enfeksiyonlara karşı en büyük koruyucu güç oldu. Yaşaması mucize olarak görülen prematüre bebeklerin taburculuğa giden yolunda, deneyimli ve gönüllü sağlık personelimiz Gürle bebeklerin bugüne gelmesini sağladı. Tabi ki bebeklerimizin yaşama tutunma çabası ve ailesinin onun bu gayretine olan inancı, bu zorlu yolda en büyük yardımcımız oldu” dedi.

 

HENÜZ İŞİMİZ BİTMEDİ

İşlerinin henüz bitmediğini belirten Dr. Saylık, “Yaşatmak kadar sağlıklı ve fonksiyonel bir hayat sürmeleri de hedeflerimiz arasında olduğundan, bundan sonraki çabamız bebeğimizi izlemek, sorunları erken fark edip doğru yönlendirmeler yaparak prematüreliğin zararlarını en aza indirmek olacaktır. Umarım hep birlikte Gürle bebeklerin daha güzel günlerine tanıklık ederiz” şeklinde konuştu.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Yeni Doğan Ünitesi Sağlık meleklerinin ise bebeklerden ayrılırken duygu dolu anlar yaşadı. Yeni Doğan ünitesi olarak Gürle bebeklere sağlık dolu bir hayat temennisinde bulundular.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş