Her yıl İnegöl’e gelmek için program yapacak

Yürüyerek Mısır, Ürdün, İran, Gürcistan, Türkiye ve birçok ülke gezen Hollandalı Turist Jiska, ilçemizde istenemeyen bir olay ile karşı karşıya kalmıştı. Tatsız olay sonrası bir Kent Konseyi Yöneticileri ile bir araya gelen Hollandalı Jiska, bundan sonra her yıl İnegöl’e gelmek için program yapacağını ifade etti.

Yayınlama: 28.05.2015
721
A+
A-

İnegöl Kent Konseyi’nin misafiri olan Jiska, yaşanan gelişmelerin ardından İnegöl İnsanı’nın sıcakkanlı olduğunu ve İnegöl insanına karşı sempatisinin daha fazla arttığını belirtti.

 

JİSKA ARTIK İNEGÖL’ÜN KIZI






Kent konseyi başkanı Haydar cerrah yaptığı açıklamada: ’Hollandalı Misafirimiz Jiska’nın başına gelen olaydan dolayı çok üzgünüz. Kendisinin maruz kaldığı bu üzücü olay ferdî bir olay olup, toplumumuzun değer yargılarını kesinlikle yansıtmamaktadır. Özellikle, dünyaca ünlü misafirperverliğimiz ile hiç mi hiç bağdaşmamaktadır. Kadınlarımıza “cennet anaların ayakları altındadır” Hadîs-İ Şerîfi ve misafirlerimize “Tanrı misafiri” geleneğimiz pencerelerinden bakan halkımız, bu olay ile yasa boğulmuştur. İnegöl Kent Konseyi olarak bu ferdî olaya sebep olan şahsı ve kadınlara bu gözle bakan herkesi, ister ülkemizde olsun, ister başka ülkelerde olsun, şiddetle kınıyoruz.  Misafirlerimiz ilçemizde her zaman kendilerini güven içinde hissetmektedirler ve hissetmelilerdir. Emniyet raporlarına göre, İnegöl’ümüz nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında Türkiye’nin en sakin ve en güvenli ilçelerinde birisidir. Her yıl kentimize yurt içinden ve yurt dışından gerek mobilya bakmak, gerek köfte yemek ve gerekse oylat kaplıcalarda tatil yapmak için on binlerce misafir gelir ve hepsi de İnegöl’e hayran kalarak memleketlerine geri dönerler. Kendini bilmez bir gencin yapmış olduğu elle taciz olayının bir daha yaşanmamasını umuyoruz. Jiska artık İnegöl’ün kızı hepimizin kardeşidir” dedi.

 

TACİZ OLAYLARI KADIN ERKEK HERKES TARAFINDAN ŞİDDETLE KINANMALIDIR

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak ise, “Taciz olayları kadın erkek herkes tarafından şiddetle kınanmalıdır. Bizim inancımızda ve kültürümüzde misafire nasıl saygı ve hürmet edilmesi gerektiği bellidir. Misafirin duasını almak kadar bedduasından kaçmak da çok önemlidir. Bundan sonra Jiska bizim kardeşimizdir. Kendisine İnegöl’ü sürekli hatırlayacağı hediyeler verdik. İnanıyoruz ki tüm İnegöllü kadınlar da bizim gibi düşünmektedirler. Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için belediyemiz, kaymakamlığımız, Emniyet teşkilatımız, diyanet teşkilatımız ve tüm STK’larımız hep birlikte bu konularda daha duyarlı olmalıyız ve toplumu bilgilendirecek yayınlar yapmalıyız” dedi.

 

İNEGÖL’E OLAN HAYRANLIĞIM DAHA DA ARTTI

Jiska adlı Hollandalı turist de yaptığı konuşmada, “Daha önce de Türkiye ye gelmiştim. İnegöl e ilk defa geliyorum. Evet, başıma tatsız bir olay geldi ama gençlerin bu tarz davranışları maalesef oluyor. Ben kendisini affettim. İnegöl’e olan hayranlığım daha da arttı. İnsanları çok sıcakkanlı ve saygılı… Oylat kaplıcası ve manzarası, muhteşem dağları ve doğası beni çok etkiledi. Her yıl buraya gelmek için program yapacağım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş