“Onlar melek çocuklar”

Down Sendromlular Haftası nedeni ile İnegöl Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Ancelacoma Hotel’de bir eğlence programı düzenledi. Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça, “Onlar melek çocuklar. Melek çocuk sahibi olmak belki ailelerimiz için bir ayrıcalık. Belki onları yük olarak algılayabilirsiniz ama onlar Allah’ın sizlere, bizlere emanetidi” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 25.03.2015
828
A+
A-

Düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Down Sendromlu çocuklar ve velileri katıldı.

 

ZİHİNSEL ENGELLİ OLMAK DUYGUSAL ENGELLİ OLMAK DEMEK DEĞİLDİR






Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Müslüm Karataş, “Down Sendromu Günü ile ilgili programımıza hoşgeldiniz. Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yoktur. Tek yol eğitimdir. Down Sendromlu çocuk sahibi ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu şey, güncel ve gerçekçi bilgi ve pozitif ve duyarlı bir yaklaşımdır. Zihinsel engelli olmak duygusal engelli olmak demek değildir. Down Sendromlu bebekler her şeyden önce bebektir. Beslenme, temizlenme, sevilme ihtiyacı duyan, acıkınca, sıkılınca, ağlayan, kızan, küsen, gülen, geceleri sizi uyutmayan bebeklerdir. Bugün burada toplanma amacımız down sendromlu çocuklarımızın toplumsal uyumunu sağlamak ve toplumda oluşması gereken farkındalık ve duyarlılığı arttırarak onlara daha mutlu bir ortam oluşturulmasına katkıda bulunmaktır. Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenleri olarak en büyük gayemiz öğrencilerimize toplumla bütünleşik, güzel bir hayat sunabilmektir. Bugün bu amacımıza katkıda bulunmak ve bizlere destek olmak için burada olan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunar, iyi eğlenceler dileriz” dedi.

 

ÖZEL İNSANLARIMIZ

Okul yönetimine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Kıymetli okul müdürümüzün burada çok güzel bir şekilde izah ettiği gibi bu öğrencilerimiz özeller. Aslında ailelerine, bizlere ve devletimize belki de Allah’ın bir lutfu. Bu öğrencilerimiz davranışlarıyla, bulundukları hareketlerle, tutumlarıyla gerçekten sevecen, kendilerini her halükarda sevdiren özel insanlarımız. Bunlar bazı insanların görüşlerinin aksine çok özel olan insanlarımız. Bu mana da okullarımızda çok ciddi anlamda çalışmalar yapıyorlar. İşte bu hafta münasebetiyle, hem velilerimiz hem de öğrencilerimiz ile böyle bir etkinlik düzenlenmiş. Ben okul müdürümüzü, eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

MELEK ÇOCUKLAR

İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, “21 Mart Dünya Down Sendromlu Çocuklar farkndalığını arttırma günü nedeni ile düzenlenen eğlence programında sizlerle birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz. Çocuklarımız dünyanın gerçekten en değerli en önemli varlıklarıdır bizlere için. Onların gülümsemesi, bütün dünyalar bizim olmuş gibi bizleri sevindirir. Onların üzüntüsü ise bizleri dünyanın en mutsuz insanı haline getirir. Biz arzu ederiz ki, çocuklarımız hep gülsün. Biz arzu ederiz ki, çocuklarımız hep mutlu olsun. Ama bazen çocuklar her zaman mutlu olamayabiliyorlar. Ama bu bizim gayretimiz, o gülemeyen çocukları da güldürmek, mutlu etmek doğrultusunda olsun üşüncesindeyim. Ben bu güzel programı düzenleyen okul itaresini tebrik ediyorum. Ve daha önce Down Sendromlu bir çocuk velisinin bana söylediği bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bana demişti ki, “Down Sendromlu çocuklar melek çocuklardır. Onlar da hep mutlu olmak isterler. Kötülüğü düşünmezler. Kötülük yapamazalar. Kötülük yapamadıkları için onlar melek çocklardır”. Melek çocuk sahibi olmak belki ailelerimiz için bir ayrıcalık. Belki onları yükl olarak algılayabilirsiniz ama onlar Allah’ın sizlere, bizlere emanetidir” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların sonrasında Melek Çocuklara ikramlarda bulunulurken, çalınan canlı müzik eşliğinde çocuklar doyasıya eğlendi. Veliler ise düzenlenen program nedeni ile mutlu anlar yaşarken, okul yönetimine teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş